Title of a News Article

Bir şartla takmamız gerekmiyor...

Bir şartla takmamız gerekmiyor...
banner206

En çok merak edilen sorulardan birisi olan 'Maske takmak zorunda mıyız' sorusuna cevap veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan flaş açıklama...

Dün akşam bilim kurulu toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulunan Bakan Koca, maske takımıyla ilgili gelen soruları da yanıtladı.

'Dışarı çıktığımızda illa yanınızda 2 metreden daha kısa mesafede yoksa maske takmanız gerekmiyor.' 'diyen Koca şunları söyledi;

“Kapanma döneminden sonra ilk Bilim Kurulu toplantısını yaptık. Bugün uzun bir aradan sonra günlük vaka sayısı 10 binin altına indi. Bu düşüşün bundan sonra da devam edeceğini öngörüyoruz.

Bundan sonraki süreçte 10 binin altında bugünden itibaren vaka sayımız var. Tam kapanmayla birlikte bu düşüş önemli bir düşüş, 63 binden 9 bin 385’e kadar inmiş oldu bugün. Artık bu enfeksiyonun, virüsün nasıl bulaştığını bütün vatandaşlarımız biliyor.

Bundan sonraki süreçte yasaklamaları daha azaltan, ama kişisel koruyucu tedbirleri daha yoğunlaştıran, bununla birlikte yaygın aşılamayı da yaparak bu dönemi normale döndürmek istiyoruz.

Dışarı çıktığımızda illa yanınızda 2 metreden daha kısa mesafede yoksa maske takmanız gerekmiyor. Ama 2 metreden daha yakında birileri varsa maskeyi takmanız gerekiyor. Evin içinde 2 metreden daha kısa mesafe varsa kişisel tedbirler, maske devreye giriyor olmalı..”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195