Title of a News Article

Bir tepki de Şanlıurfa'dan!

Bir tepki de Şanlıurfa'dan!
banner206

Şanlıurfa'da 50 sivil toplum kuruluşu, Hollanda'nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik skandal tavrına tepki gösterdi.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) İl Temsilciliğinde bir araya gelen, aralarında Şanlıurfa Şehit Aileleri Derneği, Şanlıurfa Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği, Şanlıurfa Lokantacılar Odası ve Şanlıurfa Veren El Derneğinin de bulunduğu 50 sivil toplum kuruluşu temsilcisi adına konuşan Memur-Sen İl Temsilcisi İbrahim Coşkun, Türkiye'nin iktidarıyla, muhalefetiyle kendi iradesini test edeceği halk oylamasına doğru yol almasının Avrupa'yı rahatsız ettiğini söyledi.

Özellikle Hollanda'nın bütün diplomatik kuralları alt üst ederek Türk bakanlara uyguladığı muameleyi kınadıklarını vurgulayan Coşkun, "Hollanda'da yaşananlara nereden bakarsanız bakın Batı'nın iki yüzlülüğü ile karşılaşırsınız. Popülizm Avrupa'yı baştan aşağıya kuşatmış görünüyor." dedi.

Hollanda'nın sömürgecilikle zenginleştiğini ifade eden Coşkun, Avrupa demokrasisinin refah üzerine kurulu olduğunu, zayıf düşünce de yabancı düşmanlığının ortaya çıktığını belirtti.

Avrupa'da demokrasilerin uzun zamandır kriz içinde olduğuna dikkati çeken Coşkun, şunları kaydetti:

"En iyimser rakamlarla Avrupa'da seçmenlerin sandığa gitme oranı yüzde 50-55. Yani bu kıtada yaşayanların Avrupa değerlerine, demokrasisine inançları kalmadı. Bizde ise 1 Kasım seçimine katılım oranı yüzde 87. Bu bile aramızdaki farkı gösteriyor. Biz güçlü bir Türkiye için tüm gücümüzü ortaya koyarak irademize sahip çıktık, çıkmaya da devam ediyoruz. Batıda yaşanan ırkçı uygulamaların 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylamasının önemini daha fazla ortaya çıkarmaktadır. Yolumuz açık, ufkumuz açık. Yeter ki kendimiz olalım, yeter ki inancımıza ve tarihimize kulak verelim."


 

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2017, 15:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195