Title of a News Article

Bir yandan ders, bir yandan çobanlık

Bir yandan ders, bir yandan çobanlık
banner206
Kobani’de, IŞİD ile YPG güçleri arasında çatışmalar şiddetlenerek sürerken, sınıra yakın bir bölgede bir yandan çobanlık yapan Mehmet’in okuma azmi de görenleri hayrete düşürüyor.

 

Sınıra yakın bölgede çatışma seslerinin gölgesinde okumaya çalışan Küçük Mehmet, elinden ‘Küçük Asker’ isimli kitabını düşürmezken, hayalinin asker olmak olduğunu söyledi.

Suriye’nin Kobani kentinde IŞİD militanları ile PYD’nin silahlı kanadı YPG güçleri arasında sıcak çatışma 28. gününde de devam ediyor. Dün gece koalisyon güçlerine ait jet uçakların çok sayıda hava operasyonu düzenlediği ve silah seslerinin kesilmediği Kobani’de, bu sabah saatlerinde de çatışmaların şiddetlendiği gözlendi.

 

Kobani sınırında bir yandan çobanlık yapıyor, bir yandan ders çalışıyor

Kobani’de yaşanan sokak savaşlarına rağmen Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki sınır noktasına yakın bir arazide çobanlık yapan 10 yaşındaki Mehmet Laçin’i görenler hayrete düşüyor. Çatışma seslerinin gölgesinde bir yandan babası ile birlikte hayvanları otlatan küçük Mehmet, bir yandan da eline aldığı kalemiyle toprak üzerinde derslerini yaparak eğitim hayatını sürdürmeye çalışıyor. Küçük çocuk, öğretmeninin verdiği dersleri yaparken, bir yandan da hayvanlarını korumak için gözünü bir an olsun onlardan ayırmıyor.

 

Hedefi asker olmak

Kobani’de yaşanan çatışma seslerinden korktuğunu ifade eden 4’üncü sınıf öğrencisi küçük Laçin’in bir de hedefi var. Suruç ilçesindeki Bilgi İlkokulu’nda eğitim gören Laçin, ‘Küçük Asker’ adındaki kitabını yanından hiçbir zaman ayırmazken, hedefinin büyüdüğünde asker olmak olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2014, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195