Title of a News Article

Birecik ayaklandı!...

Birecik ayaklandı!...
banner206

Birecik halkı, son kararnameyle tayini Hatay Vali Yardımcılığı görevine çıkan Birecik Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi’nin gitmesine çok üzülüyor. Kaymakam Niyazi’nin kalmasını isteyen ilçenin ileri gelenleri, bu atamanın durdurulması için imza kampanyası başlatmaya hazırlanıyor.

İçişleri Bakanlığı’na ait vali yardımcılıkları, kaymakamlık ve bazı kurumlarda yapılan atama kararları, geçen hafta Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Bu kararnameye göre; 2 yıldır ilçede görev yapan henüz görevinin bitmesine 1 yıl kalan Birecik Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi’nin tayini Hatay Vali Yardımcılığına çıktı. Birecik Kaymakamlığına ise Şırnak Vali Yardımcısı Deniz Zeyrek atandı. Birecik’te devlet ile vatandaş kaynaşmasını sağlayan Kaymakam Niyazi’nin tayininin çıkması Birecik’te üzüntüyle karşılandı.

 

Halk tepkisi

Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı başta olmak üzere sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları ve ilçenin ileri gelenleri bu tayine tepki gösteriyor. Halkla iç içe olan Kaymakam Niyazi’nin 1 yıl daha Birecik’te görev yapması gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, bu atamanın durdurulmasını bekliyor.

 

Bakan çelik ile görüşecekler

Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı’nın da bu atamadan dolayı üzüntülü olduğu, bu atamanın iptali için Ankara’ya giderek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Şanlıurfa Milletvekilleri ile bir görüşme yapacağı öğrenildi.

 

İmza toplayacaklar

Bu arada Birecik’teki sivil toplum kuruluşlarının, Birecik Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi’nin görevinde kalabilmesi için imza kampanyası başlatacakları öğrenildi. İmza kampanyasının ardından Ankara’ya gidecek olan STK temsilcileri, toplanan imzaları İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Bakan Faruk Çelik’e sunarak, bu tayinin durdurulmasını isteyecekler.

 

Fehmi Sinan Niyazi kimdir?

1975 tarihinde İstanbul’da doğan Fehmi Sinan Niyazi, İlk orta ve lise eğitimini İstanbul’da yüksek öğrenimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı. "TODAİE Kamu Yönetimi Yüksek Lisansını tamamladı. 2000 yılında açılan Kaymakamlık sınavıyla Mülki İdare Amirliği mesleğine katılarak sırasıyla Afyon Maiyet Memurluğu, Bolvadin Kaymakam Refikliği, Balışeyh, Çaykara ve Dörtdivan Kaymakam vekilliği, Yenipazar, Hemşin, Seben ve Patnos Kaymakamlığı görevlerinde bulundu.

Kitap okumayı, fotoğraf çekmeyi ve doğayla yakın olmayı seven Fehmi Sinan NİYAZİ evli olup, İçişleri Bakanlığının 07/08/2012 tarihli kararnamesi ile Şanlıurfa İli Birecik İlçesi Kaymakamlığına Atandı.

 

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2014, 12:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195