Title of a News Article

Birecik'te coşkuyla kutlandı

Birecik'te coşkuyla kutlandı
banner206
Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları büyük bir coşkuyla kutladı. Birecik Belediyesi tarafından Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. Yıl dönümü nedeniyle Fırat Köprüsüne Türk Bayrağı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resimleriyle donatıldı. Türk Bayrağı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resimleri Fırat nehri üzerinde bulunan köprüde güzel görsellik oluşturdu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 96'nci yıldönümü kutlamaları Birecik ilçesinde Kaymakam Fatih Çelikkaya’nın makamında tebrikleri kabulüyle başladı. Olumsuz hava şartları nedeniyle ilçe Kapalı Spor Salonunda devam eden kutlamalara Kaymakam Fatih Çelikkaya, Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam, Garnizon komutanı Tolgahan Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Emre Büyükyurt, ilçe Jandarma komutanı Jandarma Yüzbaşı Harun Çetinkaya, ilçe Emniyet Müdürü Murat Türkel, Ak Parti ilçe Başkanı Vahap aktar, Gaziler, Şehit yakınları, ilçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Yaşar Karaoğlu, Birecik Belediye Başkan yardımcıları Hüseyin Sert, Reşat Uzun, ilçe Mili Eğitim Müdürü Murat Türker, ilçe Tarım Müdürü Mehmet Kandemir, ve ilçe Ticaret sanayi odası Başkanı Saddetin Bilgin ve vatandaşlar katıldı. Tören öncesi Birecik Belediyesi tarafından Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılan vatandaşlara ve öğrencilere Türk Bayrağı dağıtımı yapıldı.
Kaymakam Fatih Çelikkay Çelikkaya, Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam ve Garnizon komutanı Üst.Teg. Tolgahan Yıldırım Bayrak selamlamasından sonra, ilçe halkı ve törene katılanlarını bayramlarını kutladılar. Tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. İlçe Kaymakamı Çelikkaya, Cumhuriyetin 96. Yıl dönümü münasebetiyle törende bir konuşma yaptı.
Bugün, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olan Cumhuriyetimizin 96. yıl dönümünü, birlikte kutlamanın coşkusu ve heyecanı içinde olduklarını vurgulayan Kaymakam Çelikkaya konuşmasında şunları kaydetti
‘Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde esarete, dayatmalara ve işgale boyun eğmeyen Türk Milletinin, bağımsızlığına kasteden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı, 1923’te Cumhuriyet’in ilanıyla taçlanmış ve tarihimizin en şerefli sayfalarına yazılmıştır.
Cumhuriyet, Türkiye için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda milletimizin hürriyet ve istikbâli uğruna verdiği, şanlı bir varoluş mücadelesinin adıdır.
Millet egemenliğine dayanan Cumhuriyet idaresi, Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkese, fert olma hakkını vermiş ve sorumluluğunu yüklemiştir. Bireyi ön planda tutan bu anlayışla, insanlığın ortak değeri olan medeniyetin gelişimine büyük katkılar sağlanmıştır.
Cumhuriyet, Türk insanının ufkunu açmış, yaratıcı gücünü ortaya çıkarmış; O’nu modern dünyanın kavram ve değerleri ile tanıştırmıştır.
Türk Milleti, modern dünyanın bir üyesi olmanın haklı onurunu tatmış; devletimiz, gelişen ve kalkınan bir “dünya devleti” olmanın gücüne erişmiştir. Millet olarak, bugün bunun haklı gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Ülkemiz, üzerinde bulunduğu coğrafya itibarı ile politik, stratejik ve ekonomik bir cazibeye sahiptir. Bu nedenledir ki; binlerce yıldır bu topraklarda aynı bayrak altında yaşayan insanlar üzerine hep planlar yapılmış, oyunlar oynanmıştır.

Ancak, bilinmelidir ki, tek yürek olmuş milletimiz sayesinde tarihte bu tür oyunlar hep boşa çıkarılmıştır. Bundan sonra yapılacak planlar da, bozulmaya mahkûmdur. Çünkü Türkiye, kadim tarihi birikimi, köklü devlet tecrübesi ve bir asra yaklaşan Cumhuriyet birikimi ile tüm bu sorunların üstesinden gelebilecek güce, imkana ve kararlılığa sahiptir.

Mustafa Kemal Atatürk, Dumlupınar da ” Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek olan sizlersiniz’ diyerek, En büyük eseri olan cumhuriyeti, Türk Gençliğine emanet etmiştir. Sizlerde bu emanete sahip çıkma bilinci içerisinde olmalı ve bu uğurda çalışmalısınız.

Türkiye Cumhuriyeti, 96 yıldır , “muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma” misyonu ile karşısına çıkan tüm zorlukların üstesinden gelerek yoluna devam etmektedir. Bu yolda en büyük idealimiz “fikri hür, vicdanı hür” devletine ve milletine sevgi ile bağlı nesiller yetiştirmektir.

Kaymakam Fatih Çelikkaya’nın konuşmasının ardından tören ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların hazırladığı etkinliklerle devam edildi. Okunanan şiirler, halk oyunları , tiyatro gösterilerinin ardından sona erdi. Tören sonrası İlçe Kaymakamı fatih Çelikkaya ve Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam törende görev alan öğretmenleri kutladılar.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2019, 17:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195