Title of a News Article

Bireciklilerden örnek davranış...

.

Birecik’te sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile esnaflar, ellerinde Türk Bayrakları ile yürüyüş yaparak,  ‘Darbe Girişimi’ ne tepki gösterdiler. Programda bir konuşma yapan Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, ‘Darbe Girişimi’nin tarihe kara bir leke olarak geçtiğini belirtti.

Şanlıurfa kent merkezinin yanı sıra ilçelerde de ‘Demokrasi Nöbeti’ devam ediyor. Dün  akşam Birecik İlçesinde kaymakamlık önünde toplanan binlerce kişi, ellerinde Türk Bayrakları ile ‘Demokrasi Nöbeti’nin tutulduğu 15 Temmuz Şehitler Meydanı’na kadar yürüdü. ‘Darbe Girişimi’ne tepki amaçlı yapılan yürüyüşe Birecik Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İbrahim Halil Aykılıç, Metal İş Başkanı Sadin Topçu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali İhsan Hocaoğlu, Kamyoncular ve Minibüsçüler Oda Başkanı Mehmet Beğit, Kızılay Başkanı Şevket Demir, Ağaç İşleri Başkanı Halil Düzyol, Fırat Sanayi Sitesi Başkanı Ali Sertateş, Muhtarlar Oda Başkanı Hüseyin Özateş, Birecik Birlik Kooperatif Başkanı Mustafa Çiçek, Birecik Bakkal ve Bayiler odası Başkanı Hüseyin Demir ile binlerce kişi katıldı. Kalabalığı Şehitler Meydanı önünde Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı ile AK Parti Birecik İlçe Başkanı Müslüm Kayapınar karşıladı.

 

Kalabalık yatsı namazı kıldı

Kalabalık daha sonra yatsı namazı kıldı ve ardından ilahiler okundu. Programda bir konuşma yapan Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, 15 Temmuz 2016 tarihinin Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçtiğini söyledi.

Darbe Girişimine tepkisini sürdüren Pınarbaşı, “Ama Allah’a şükürler olsun ki biz halkımızın dik duruşu, askerimizin bir grup hariç milletimizin yanında oluşu, polisimizin halkımızla birleşmesi ve bu dik duruşunun sonucunda 15 Temmuz’daki darbe girişimi büyük bir hüsrana uğramıştır. Halk, dünya tarihinde ilk defa bir darbeye karşı koyup, karşı darbe ile o darbeyi ortadan yok edişinin tarihi ve şahidi olmuştur” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Televizyonda yaptığı konuşmanın ardından  Halkın meydanlara indiğini ifade eden Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı konuşmasını şöyle sürdürdü' Halkımızın, Polisimizin, Askeriyemizin bir kısım gafiller hariç Milletimizin yanında oluşları ve dik duruş sayesinde Darbe girişimi engelenmişti. Dünya tarihinde ilk kez Halk karşı Darbeyi Darbe ile yok etmiştir' dedi.

BİRECİK İLÇESİNE 3 MÜJDE 
Bir süre önce Ankara'da bazı Bakanlıklarda temaslarda bulunan Birecik ilçesinin Ak Partili Belediye Başkanı Av.Faruk Pınarbaşı, Birecik ilçesine 3 müjdeli haberle döndüğünü söyledi. 
Birecik ilçesinde ki esnaf ve STK temsilcilerinin Demokrasi nöbeti öncesi bir araya gelerek Darbeyi  protesto etmesinden dolayı, Birecik halkına minnettar olduğunu belirten Başkan Pınarbaşı' Birecik halkı en iyi hizmete layık, buradan halkımıza 3 müjde vermek istiyorum, İlçemizinin Doğalgaz hasreti bu yıl bitecek, 4000 TOKİ Konutunun temeli atılacak ve Çevre atık ile Su arıtma tesisinin temelleride atılacaktır'dedi. 

 

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2016, 18:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195