Title of a News Article

Birecik'te hareketli saatler...

Birecik'te hareketli saatler...
banner206

 ŞANLIURFA'nın Birecik İlçesi'nde, AK Parti'nin kazandığı seçimlere yaptıkları itirazın reddedilmesi ile dün ilçede gerginliğe yol açan BDP taraftarları bugün de Gaziantep-Şanlıurfa karayolunu ulaşıma kapattı. Yapılan uyarıya aldırmayan kalabalık polisin zırhlı araçlardan tazyikli su sıkarak yaptığı müdahale ile dağıtıldı.

Pazar günü yapılan yerel seçimleri resmi olmayan sonuçlara göre mevcut belediye başkanı olan AK Partili Faruk Pınarbaşı kazandı. Bu kararın ardından seçimleri 1550 oyla kaybeden BDP adayı itirazda bulundu. Seçim Kurulu'nun başvuruyu reddetmesi üzerine BDP taraftarları dün resmi kurumları ve kendilerine engel olmaya çalışan polisi taşladı. Polisin de biber gazı ve tazyikli su ile müdahale ettiği olaylar gece geç saatlere kadar devam etti.

Bugün öğleden sonra ilçede yeniden toplanan BDP taraftarları Gaziantep-Şanlıurfa karayolu üzerindeki Birecik Tüneli'nin girişini enkaz ve kaldırım taşları ile oluşturdukları barikat ile kapattı. Trafik akışının durmasının ardından bölgeye giden ve dağılmaları yönünde uyarı yapan polise, kalabalıktakiler taş attı. Bunun üzerine polisler, kalabalığa zırhlı araçlardan basınçlı su ile müdahale etti. Müdahalenin ardından kalabalık tünelin bulunduğu bölgeden ara sokaklara dağıldı. BDP taraftarlarının ara sokaklarda eylemlerini sürdürdüğü ilçede güvenlik önlemleri artırıldı.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2014, 17:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195