Title of a News Article

Birecik’te Öğrencilere Yönelik Kariyer Planlama ve Meslek Tanıtım Günleri Düzenlendi

Birecik’te Öğrencilere Yönelik Kariyer Planlama ve Meslek Tanıtım Günleri Düzenlendi
banner206

Birecik Kaymakamlığı öncülüğünde Birecik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizatörlüğünde lise son sınıf öğrencilerine yönelik ‘Kariyer Planlama ve Meslek Tanıtım Günleri Programı’ düzenlendi.

Programda Birecik Kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya başta olmak üzere, Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam, Cumhuriyet Savcısı Canberk Keleş, Birecik İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Harun Çetinkaya, İlçe Emniyet Müdürü Murat Türker, ilçe Milli Eğitim Müdürü Ali Tavacı, İnşaat Mühendisi Hüseyin Yaşar, Ziraat Mühendisi Mehmet Kandemir, Diş Hekimi Mustafa Atmaca, Doktor Ramazan Çelik,  Avukat Mustafa Yaşar, Veteriner Hekim Abdulkadir Barış, Eczacı Seda Honça ve lise son sınıf öğrencileri yer aldı.

Birecik Enver Nebihe Kara ata Kültür Merkezinde düzenlenen program, mesleklerini icra eden meslek temsilcilerinin kendi meslekleri hakkında öğrencilere bilgi vermeleri, bu mesleğe sahip olma süreci ve mesleklerini icra ederken yaşadıkları zorlukları anlatmaları ile başladı. Ardından öğrenciler meslek temsilcilerine meslekleri ile ilgili merak ettikleri konularda soru sordu. Meslek temsilcileri de öğrenciler tarafından yöneltilen sorulara içtenlikle cevap vermeleri ile program devam etti.

Oldukça verimli geçen programın sonunda öğrencilere bazı tavsiyelerde bulunan Kaymakam Dr. Fatih Çelikkaya, öğrencilerin bir hedef belirlemeleri, bu hedefe ulaşmak içinde planlı ve programlı çalışmaları gerektiğini hatırlatarak, öğrencilerden sosyal medyayı kontrollü bir şekilde kullanmalarını ve zamanlarını çok iyi değerlendirmelerini istedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195