Title of a News Article

Bisiklet tutkunları Urfa'da buluştu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Urfa Sokakları Dağ Bisiklet Yarışı' renkli görüntülere sahne oldu. 19 ilden 214 bisiklet tutkununun katıldığı yarışta dereceye girenlere ödülleri verildi.

Sportif faaliyetlere önem veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün organizasyonunda gerçekleştirilen 'Urfa Sokakları Dağ Bisiklet Yarışı', 19 ilden 214 sporcuyu Şanlıurfa'da buluşturdu. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen dev buluşmada sporcular, Urfa'nın tarihi sokaklarında adeta bir şölen yaşayarak bölgenin dokusunu yerinde görme imkanı buldu.

Yarış, ilk olarak Balıklıgöl platosunda start aldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş'ün startını verdiği yarışta sporcular, Akarbaşı Caddesi'nden geçerek 58 Meydanı, Hakim Dede Mahallesi'nin tarihi sokaklarını ve Urfa Kalesi eteklerinden geçerek başlangıç noktasına döndü. Yarışta '19 yaş ve üstü erkeklerde' Recep Ünal birinci, Gökhan Uzuntaş ikinci, Bayram Eroğlu üçüncü, 'Kadınlar kategorisinde' Simge Ekici birinci, Kumsal Ulu ikinci ve Jale Türk üçüncü olurken, '18 yaş ve altı kategorisinde' ise birinci Emir Us, ikinci Oğuzhan Ermiş ve üçüncü Oğuzhan Tiryaki şeklinde sıralandı.

Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte vatandaşlar ve Balıklıgöl platosuna gelen turistler de alkışları ile sporculara destek verirken, yarışın tamamlanmasının ardından dereceye giren bisiklet tutkunlarına madalya, kupa ve para ödülleri verildi. Programın ardından Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Şanlıurfa'nın tanıtımına ve bu tür sportif faaliyetlerle desteklerini sürdüreceklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2016, 14:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195