Title of a News Article

Blok oy iddiasında gözaltı kararı

 Blok oy iddiasında gözaltı kararı
banner206

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde blok oy kullandığı iddia edilen şahıs hakkında gözaltı kararı çıktığını söyledi.

Viranşehir ilçesi Büyükmutlu köyündeki 1054 nolu sandıkta HDP’li sandık müşahidi Ömer M., sosyal medyadan paylaştığı resimlerle HDP’ye blok (toplu) oy attığını açıklamıştı. Mutlu, haberin internet medyasına yansıması ve tepkiler üzerine paylaşım sitesinden resimleri kaldırırken, bir başka ulusal gazetede ise PKK’nın dağ kadrosunda görevli olduğu ileri sürülen Mutlu’nun doğuştan eli olmayan vatandaşlara yardımcı olmak için oyları kullandığı yönündeki haberi yansımıştı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa milletvekili adayı Nureddin Nebati, olay üzerine Viranşehir Yüksek Seçim Kurulu’na ve Viranşehir Cumhuriyet Savcılığına dilekçe vererek olayın soruşturulmasını talep etti. Nebati, şahıs hakkında gözaltı kararı çıktığını ve seçimlerin iptali yönünde karar beklediklerini ifade etti. Nebati, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Hepimizi ciddi şekilde rahatsız eden, basına da düşen ve sosyal medyada da sabahtan beri tartışılan bir konu var. Viranşehir ilçemizde Büyük Mutlu köyü Büyük Mutlu İlkokulu'nda 1054 nolu sandıkta görülen Ömer M. isimli şahıs sosyal paylaşım sitesinde bir açıklamada bulunmuş. Bu şahıs, açıklamasında HDP’ye toplu bir şekilde oy kullandığına ilişkin görüntüler de yayınlanmıştır. Sosyal medyada tartışılmaya başlanılmasından sonra ilgili şahıs görüntüleri kaldırmış. Şahsın kendisine yasal işlemlerin yapılması ve seçimin kendi demokratik ortamında gerçekleştirilebilmesi amacıyla Cumhuriyet savcılığına itirazlarda bulunduk. Şahsa gözaltı kararı alındığını duyduk, şahsın arandığını öğrendik. Büyük Mutlu köyünde ve Büyük Mutlu İlkokulu’nda ilçe seçim kurulunun da gerekli çalışmaları yapması konusunda dilekçe vererek, seçimlerin o sandıklarda iptaline yönelik talebimiz oldu. Viranşehir ilçe seçim kurulu ve Cumhuriyet savcılığı’nın gerekli girişimlerde bulunması yönündeki beklentilerimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

Nebati, CHP ve HDP’nin seçim sürecinde AK Parti’nin birtakım şaibe ve manipülasyon yapacağı iddiasıyla ‘hile’ peşinde olduğu yönündeki iddialarını da hatırlattı. Nebati, “Günlerdir sosyal medyada, merkez medyada özellikle Doğan grubunda CHP’nin başını çektiği, son zamanlarda HDP’nin de açık bir şekilde, seçim günü manipülasyon ve şaibelerin olacağı yönündeki açıklamalar, aslında kendilerinin bir hazırlık içerisinde algı operasyonu yaptıklarının habercisiydi. Bu operasyonun da gerçeğe dönüştürülmesi konusunda ciddi hazırlıkların olduğunu ifade etmiştik. Benim iddiam, seçim günü saat 17.00’den yani oylama bittikten sonraki süreçte bu tür işlerin yapılacağıydı. HDP ve CHP bu iddiamı çok daha erkene aldılar. Bu şahsın yapmış olduğu operasyon, aslında uzun süredir yapılmaya çalışılan bir hazırlığın tezahürüdür” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2015, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195