Title of a News Article

Bloke sorunu çözüldü!

Tarımsal sulamada kullandığı elektrik borcundan dolayı desteklemesine bloke konulan çiftçilerin sorunu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in 2 günlük girişimleri sonucu çözüldü.

Haber: Paşa BENZER

DEDAŞ binasına giderek yetkililerle görüşen Bakan Çelik yaptığı açıklamada; “Bildiğiniz gibi desteklemeler hükümetimiz ve ilgili bakanlık tarafından yatırıldı. Eski rakamla 650 trilyon civarındaki desteklemeleri çiftçilerimizin almasıyla ilgili DEDAŞ’la sulama birlikleri arasında yapılan bir protokol oldu. O protokol çerçevesinde herkesin yapması gerekenler var. Burada dün ve bugün DEDAŞ bünyesinde yoğun bir çalışmalar sürdürülüyor. Cazibe sulamayla ilgili 13 sulama birliğiyle ilgili desteklemelerde blokajlar kaldırıldı.” Dedi.

Bakan Çelik; “Diğerleriyle ilgili ise ilçelerdeki DEDAŞ birimlerine gelip vatandaşın ne kadar elektrik borcu varsa onlar taahhütnameye imzayı atıyor ve DADAŞ bunun gerekli işlemlerini yapıp bankaya gönderiyor ve bankadan da desteklemesini çiftçimiz alacak. Bunları bugün ve yarın akşama kadar hızlı bir şekilde DEDAŞ’ın bünyesinde bitecek şekilde çalışmaları DEDAŞ şuanda sürdürüyor. Şimdi sistemi bilmediği için vatandaşımız bir panik havası yaşanıyor.

Seçimde buna bir bahane kılıyor, bununla bir alakası yok. İşin bununla alakası yok biz uzun zamandır bu sistemin oturtulmasının peşindeyiz. Yani elektrik parası ödenmediği zaman elektrikler kesiliyor o zaman daha büyük bir felaket meydana geliyor. Elektrikler kesilmesin diye biz sulama birlikleriyle, çiftçilerle ve DEDAŞ arasında bu sistemi oluşturduk. Son derece güzel bir anlaşma bu şimdi ne yapmamız gerekiyor bir paniğe girmeden borcu olan vatandaşımız gelip borcuna karşılık imzasını atıyor. DEDAŞ bunu bankaya gönderiyor, çiftçide borcu kesildikten sonra diğer desteklemesini alacak. Diğer 13 sulama birliğiyle ilgili ise blokajlar kaldırılmış bulunuyor.

Biraz önce 350 çiftçimizle ilgili evrakların ödenmeye başladığını diğerleri de hızlı bir şekilde devreye giriyor. Bir endişe, panik ve fitneyi kimse oluşturmasın çiftçi bizim çiftçimiz, ürün bizim ürünümüz bu konuda sorunu çözmekte bizim görevimiz 2-3 gündür burada aksayan sorunu çözmek için gayret gösteriyoruz. Dolayısıyla kimse yanlış bir şekilde çiftçimizi yönlendirmeye veya sorunu tam çözme noktasına gelmişken konuyu başka alana kaydırmasın diye ben burada özellikle ifade ediyorum.

Bu gece Ziraat Bankası ödemelerle ilgili gece 12’ye kadar çalışacak. Diğer şubeler nerede var ise onlarda akşam 8’e kadar ödemelerini sürdürecekler. Onun için sistem şuanda rayına girmişken gereksiz bazı spekülatif değerlendirmelerin yapıldığını da burada belirtmek istiyorum. Hiçbir çiftçimizin mağduriyeti söz konusu olmayacak. Gece gündüz DEDAŞ’ta, bankada çalışacak. Burada banka ya da DEDAŞ’tan kaynaklanan bir sıkıntı olur ise bizde gereğini yapacağımızı açıkça çiftçi kardeşlerime ifade ediyorum.” Şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2015, 15:59
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet sezer
Ahmet sezer - 9 yıl Önce

Devlet tahsilatçılık yapıyor Vatandaşa vereceği parayı da tekrar TEDAŞ'a ikram olarak sunuyor

fuat Ergüven
fuat Ergüven - 9 yıl Önce

Aslında bu işi Sandalcı misaline benzetmeye başladılar borcun olsada Olmasada hani sen pamuk ekmişsen bize borçlusun diyorlar hani köprüye geçene kadar ayıya dayı diyeceğiz ama geçecek Köprüde kalmadı tşk

SIRADAKİ HABER

banner195