Title of a News Article

Bombacılar karara kaldı

.

Bombacılar karara kaldı
banner206

İZMİR’in Foça İlçesi’nde, 4 yıl önce askeri servis aracının geçişi sırasında bombalı saldırı düzenleyerek 2 askeri şehit eden, 25 kişiyi de yaralayan, saldırı hazırlıkları yaparken kendilerini gören 3 çiftçiyi başlarından vurarak öldürdükleri ortaya çıkan 2’si tutuklu 10 sanığın yargılandığı davanın duruşması, sanık avukatlarının son savunmaları ve karar için Nisan ayına ertelendi. Urfa’nın Akçakale ilçesinde bir polis memurunu şehit eden teröristler ile Foça’daki saldırıda elde edilen parmak izleri eşleşmişti.

Davaya konu ilk olan olay 7 Ağustos 2012’de meydana geldi. Menemen İlçesi’ne bağlı Maltepe Köyü’nde çiftçi Yusuf Kafalı (59), şoförü Zekeriya Toksuz (55) ve Bahri Şirin (46), tarlada başlarından vurulmuş halde sulama kanalında ölü bulundu. Saldırganlar belirlenemedi. Bu olayla ilgili çalışma yapılırken, iki gün sonra 9 Ağustos’ta Foça’da askerlere yönelik bombalı saldırı, gerçekleşti. Askeri servis aracı Değirmenlik Caddesi’nde ilerlerken uzaktan kumandayla bomba patlatıldı. Bu olaya müdahale edilirken 8 dakika sonra ikinci bir patlama daha oldu. Er Özkan Ateş olay yerinde, Uzman Çavuş Hakan Furkan Özmen ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olayda askerler ile birlikte toplam 25 kişi yaralandı. Bölgede yapılan araştırmada bulunan piller, kablolar, pet su şişesi üzerinde iki kişiye ait parmak izi belirlendi.

 

BOMBA ELİNDE PATLADI ÖLDÜ

Bir süre sonra PKK terör örgütü mensupları Şanlıurfa’nın Suriye sınırında bir araçtan ateş ederek bir polis memurunu şehit etti, bir polis memuru, bir uzman çavuş ile bir sivil vatandaşı yaraladı. Çatışmada teröristlerden Yunus Çiçek yaralı ele geçirildi. Atmaya çalıştığı el bombası elinde patlayan ’Ahmet Bal’ kod adlı Burhan Bozkurt öldü. Bu olayın ardından yapılan incelemede, ele geçirilen teröristlerin parmak izleri ile Foça’daki patlamada elde edilen parmak izleri eşleşti. Yunus Çiçek’in ifadesi ve diğer deliller ışığında Foça’daki bombalı saldırı ve üç çiftçinin öldürülmesi olayını gerçekleştirdikleri, yardım ettikleri iddiasıyla 7 şüpheli tutuklandı, bir kişi serbest bırakıldı. Yargılama aşamasında 5 tutuklu sanık tahliye edildi.

 

DOSYALAR BİRLEŞTİRİLDİ

Karşıyaka 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 23’üncü duruşmasına tutuklu yargılanan Hasan Deliktaş ile avukatlar katıldı. Daha önceki celsede terör örgütü üyelerini araçlarıyla Antalya’nın Kemer İlçesine götürdükleri iddiasıyla Karşıyaka 2’inci Ağır ceza Mahkemesi’nde ’terör örgütüne yardım etme’ suçundan yargılanan İsmail Avcı ve Kaysı Işık’ın dosyası birleştirildi. Böylece davada yargılananlar 2’si tutuklu 10 sanığa çıktı.

 

KÜRTÇE SAVUNMA YAPTI

Türkçe bilmediğini ve Kürtçe savunma yapacağını söyleyen tutuklu sanık Hasan Deliktaş, "Yokluğumda yapılan işlemlere diyeceğim yoktur. Dosyaları birleşen iki sanığı da tanımıyorum. Bugün itibari ile de bunun üzerinde durmayı çok anlamlı bulmuyorum. Ortadoğu’da bugün kan gövdeyi götürür hale gelmiş, tek bir kişinin menfaati için Türkiye de maalesef bu oyunun bir parçası haline gelmeye başladı" dedi.

 

AVUKATLARA SAVUNMA İÇİN SÜRE

Cumhuriyet Savcısı Aladdin Dokur mütalaasını okudu. Dokur, tutuklu sanık Yunus Çiçek’in 29 kez ağırlaştırılmış ve 11 yıl, tutuklu Hasan Deliktaş’ın 25 kez ağırlaştırılmış ömürboyu ve 15 yıl, tutuksuz sanıklar Şevket Rabindüz ile Şehmuz Rabindüz’ün 15’er yıl, Faruk Kaylı, Raşit Ertuğrul ve Ali Yapan’ın 21’er yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarına, sanık Kamil Solak, İsmail Avcı ve Kaysı Işık’ın delil yetersizliğinden beraatine karar verilmesini talep etti.

Sanık avukatları mütalaaya karşı savunma için süre istedi. Hakim, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verip duruşmayı Nisan ayına erteledi.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2016, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195