Title of a News Article

Boumeddiene, Urfa’dan Suriye’ye kaçmış

 Boumeddiene, Urfa’dan Suriye’ye kaçmış
banner206

Charlie Hebdo saldırısının faillerinden Hayat Boumeddiene'nin Şanlıurfa’dan Suriye’ye kaçtığı iddia ediliyor.

Daily Mirror gazetesinin haberine göre; Türk Mafyası Hayat Boumeddiene'in Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Suriye'ye teslimi için yüklü miktarda para aldı. Fransız teröristin Türkiye'den geçişini organize eden mafya, Suriye'ye kadar eşlik etti.

İsmi açıklanmayan bir güvenlik kaynağına dayandırılan haberde, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın Boumeddiene'i Sabiha Gökçen Havalimanı'nda iki kişinin karşıladığına inandığı belirtiliyor. Bu kişiler, Suriye sınırına kadar Boumeddiene'e eşlik etti ve Türkiye'de olduğu sürece onun güvenliğini sağladı.

Sabiha Gökçen'in güvenlik kamerası ile Kadıköy'de Boumeddiene'in kaldığı otel ile bölgedeki kamera kayıtlarını inceleyen MİT ajanları, mafyanın Boumeddiene'e Şanlıurfa'ya hareket etmesini söylediğini ve orada yeniden mafya tarafından karşılandığını düşünüyor.

6 ve 7 Ocak günlerinde mafyanın güvenli evinde kalan Boumeddiene, güvelik kaynaklarına göre Fransa'yla pek çok kez görüştü. Hayat Boumeddiene, Akçakale Sınır Kapısı'nın birkaç kilometre güneyinde bulunan Suriye'nin Tel Ebyaz şehrine yaya olarak geçti. Mafyanın Boumeddiene'e Tel Ebyaz şehrine kadar eşlik ettiği tahmin ediliyor.

İsmi açıklanmayan güvenlik kaynağı, "Belli miktar telefon kayıtlarını biliyor. İstanbul'dayken iki kaçakçıyla iletişim halindeydi. Şanlıurfa'ya gidişini ayarladılar. Araba veya otobüs ile seyahat ettiğine inanıyoruz. Paris'teki saldırıların olduğu gün sınırı geçti" diye konuştu.

Kaynak, mafya liderlerinin aldığı ücretin kişiden kişiye değiştiğini, bu miktarın 100 dolar (234 TL) kadar ucuz olabileceğini söyledi. Boumeddiene'in oldukça riskli bir kişi olduğu için IŞİD'in mafyaya yüklü bir miktar ödediğini ileri süren güvenlik kaynağı, dünyanın en çok aranan kadının cihatçıların propaganda aracı olarak kullanılacağını tahmin ettiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2015, 17:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195