Title of a News Article

Böyle kutlanır İtfaiye Haftası

 Böyle kutlanır İtfaiye Haftası
banner206

25 Eylül-01 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası, Şanlıurfa’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. İtfaiye erlerinin, yaptığı gösteriler yoğun ilgi ile izlendi.

UĞUR BUDAK
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından İtfaiye Haftası dolayısıyla bir program düzenlendi. İtfaiye hizmet binasının bulunduğu alanda gerçekleşen programa; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Mahmut Kırıkçı ve Abdulkadir Okay,

İtfaiye Daire Başkanı Halil Kırmızı, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mustafa Kaytan, Şanlıurfa Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, itfaiye erleri ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ev İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan İtfaiye Daire Başkanı Halil Kırmızı, Şanlıurfa’da meydana gelen her türlü itfaiye olayına zamanında ve doğru bir şekilde müdahale ettiklerini belirterek, “Can ve mal kaybını en asgari düzeyde tutabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bunların yanı sıra günün teknolojisine de ayak uydurarak, en donanımlı araçlarla hizmet veriyoruz” dedi.

Daha sonra söz hakkı alan Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı ise, Belediyeciliğin kutsal bir görev olduğunu belirterek, “Aynı şekilde itfaiyecilik de kutsal bir görevdir. Çünkü itfaiye görevlilerimiz,  gece gündüz demeden nerede bir itfaiye olayı olursa anında oraya koşuyor ve görevini baaşrıyla yerine getiriyor” dedi.

Kırıkçı, konuşmasını itfaiye erlerinin İtfaiye Haftasını kutlayarak sonlandırdı.

Daha sonra İtfaiye Daire Başkanlığında görevli Mustafa Sümbül ve Abdurrahman Taşçı’ya özverili ve gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür belgesi verildi.

Program; itfaiye erlerinin, yaralıyı bir kişiyi apartmanın yüksek katında yaşanan bir yangından kurtarma, yüksek bir binadan atlayarak intihar eden bir kişiyi kurtarma, kaza yapan bir otomobilde sıkışan yaralıyı çıkarma, araç yangını ve açık alanda yaşanan bir yangını söndürme gösterisiyle sona erdi. Gösteriler izleyenler tarafından büyük alkış aldı. 

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2014, 18:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195