Title of a News Article

Bozkurt, yapılan yol çalışmalarını değerlendirdi!

Bozkurt, yapılan yol çalışmalarını değerlendirdi!
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, beton yol, asfalt ve stabilize yol çalışması ile yol bakım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin en tazla yatırım yapan birimlerin başında yer alan Kırsal Hizmetler daire Başkanlığı takdir topluyor.

Büyük bir kısmı kurum bünyesindeki imkanlarla karşılanan çalışmalarda yolların büyük bir bölümü tamamlandı. Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Abdulkadir Bozkurt, yapılan çalışmaları değerlendirerek, daire başkanlığının yaptığı yol ağını anlattı.

Şanlıurfa’nın 13 ilçesinde yol yapım çalışmasının büyük bir kısmı tamamlandı, beton yollar yapılıyor, hasar gören yollar ise onarılıyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Yaklaşık 300 personel ve 175 araçla çalışarak, 13 ilçedeki yol sorununu yok etmeye çalışıyor.

BOZKURT: 12 BİN KM YOL AĞINA SAHİBİZ

Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Abdulkadir Bozkurt, stabilize yol çalışmalarından yol bakım çalışmalarına kadar tüm detayları açıklayarak, şöyle konuştu:

“Şanlıurfa olarak 13 ilçede toplam 12 bin kilometre yol ağına sahibiz. 1450 mahallemiz, yaklaşık 3 bin yerleşim yerine yol hizmeti sağlıyoruz. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak, Stabilize yol çalışması yaptığımız güzergahlarda suyu drene etmek için beton boru uygulamaları, kaplama aşamalarında sati kaplamaları, kullanmış olduğumuz özel nitelikli yollar, grup yollarında beton yol uygulamalarından mesulüz. Aynı zamanda karla mücadele çalışmaları ve selle mücadele çalışmalarını bu noktada idare ediyoruz. Tüm bu dediklerimin büyük çoğunluğunu imkanlarımızla yapan bir daireyiz. Kendi makine ve envanteri, kendi personeli olan bir daireyiz.”

“BİN 856 KM SATİ KAPLAMAYI KENDİ İMKANIMIZLA YAPTIK”

Yol çalışmalarının büyük bir kısmını tamamladıklarını kaydeden Bozkurt, yol kaplama çalışmasını ise kurum bünyesinde yaptıklarını belirtti. Yaklaşık 250 milyon lira değerindeki yol kaplama çalışmasını kurumun imkanlarıyla karşıladıklarını belirten Bozkurt, “Yaklaşık 300 personelimizle, 175 aracımızla Şanlıurfa kırsalına hizmet ediyoruz. 7 bin 365 kilometre stabilize yol, bakım onarım çalışmasını tamamladık. Bin 856 kilometre sati kaplama uygulaması gerçekleştirdik. Tüm bu sati kaplamayı kendi kurum imkanlarımızla yaptık, dışarıya bir lira dahi para vermedik. Bunun maliyeti yaklaşık 250 milyon lira civarında bir rakama tekabül ediyor. Bu rakamı biz belediyenin kasasında bıraktık. Tamamını biz kendi kurum araç ve imkanlarıyla yaptık. Bu parayı belediyemizin kasasında bıraktık.” Dedi.

“TALEP ALAN DEĞİL, TALEBİNİZ VAR MI DİYEN BİR DAİRE OLDUK”

Ekiplerin yoğun çalışmasıyla kırsal alanlarda stabilize yol çalışmalarının büyük bir kısmının tamamlandığını belirten Bozkurt, artık muhtarları arayıp bir taleplerinin olup olmadığını sorduklarını ifade etti. Stabilize yol çalışmalarının yanı sıra ekiplerin yol bakım çalışması için sürekli sahada olduğunu belirten Bozkurt, “Şuana kadar 155 kilometre beton yol kaplaması yaptık. Beton yol kaplaması yaklaşık 20 yıl ömrü olan bir yol çalışmasıdır. Kırsal alanımızda da yaklaşık bin kilometre beton yol ağı bulunuyor. Yaptığımız yollarla birlikte bu yolları koruma var. 13 ilçemizde ekiplerimiz bakım onarım çalışması yapıyor. Biz artık talep alan değil, muhtarları arayıp, bir talebiniz var mı diye soran bir daire haline geldik. Şuanda il genelinde yüzde 90 kaplamaya sahibiz. 2023’e girdiğimizde kendi güzergahımızda kaplamasız yolumuz kalmayacak şeklinde kendimize bir slogan oluşturduk. Bunun için tam haliyle hazırız. Bir de yollarda, yolları koruma amaçlı tarlalardan gelen suları, sulama için geçirilmek istenen boruları geçirmek için yaklaşık 42 kilometre beton boru döşemiş olduk” şeklinde konuştu.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2023, 14:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195