Title of a News Article

Bozova'da gerginlik..

Bozova'da gerginlik..
banner206

Şanlıurfa'nın Bozova İlçesi'nde, BOTAŞ'a ait petrol boru hattının arazilerinden geçmesini istemeyen arazi sahipleri, kazı yapan işçilere tepki gösterdi. Arazi sahipleri ile işçiler arasında yaşanan gerginlik nedeniyle jandarma bölgede önlem aldı.

Bozova'nın 60 haneli Kevik Mahallesi'ndeki arazilerine bilirkişi raporuyla BOTAŞ'a ait petrol boru hattı geçirilmesine karar verilen Hasan ile Hüseyin Doğan kardeşler, iş makineleriyle kazı yapan işçilere tepki gösterdi. İşçiler ile arazi sahipleri arasında gerginlik yaşanması üzerine olay yerine jandarma ekipleri çağırıldı. Bölgeye zırhlı araçlarla gelen jandarmalar güvenlik önlemi aldı. Arazilerinin bilirkişi raporunu göre yüzde 50'lik bir indirim yapılmasına tepki gösteren arazi sahipleri, hattın başka bir araziden geçmesini ya da arazilerinin değerlerinin kendilerine ödenmesini istedi. Hak ettikleri ödemeyi almadıkları için iş makinelerinin çalışmasını durdurup görevlilerle tartışan kardeşlerden Hasan Doğan, 30 yıllık fıstık ağaçlarının bulunduğu arazilerinde kazı yapılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Doğan şunları söyledi:

"Bizler canımızla dişimizle 30 yıldır bu ağaçlara baktık. Bizim bu arazide 'acil istimlak' kararıyla çalışma başlatıldı. Bizim hak ettiğimiz tutarın yarı fiyatını bize teklif ettiler. Bizim mahalleden yaklaşık 6 kilometrelik bir alanda, bu boru hatları döşenecek. Burada müşterek tapuda 45 arazi sahibi bulunmaktadır. Bizlerin toplam 3 milyon liralık bir zararımız bulunmaktadır. Burada kazılan bu alanda ev yapılmayacak, ağaç dikilmeyecek, arazi kullanılmayacaktır. BOTAŞ yetkilileri ya arazilerin gerçek değerini mal sahiplerine verir, ya da boru hattını başka bir istikamette götürür. Bunun için gerekirse bizler canımızı ortaya koyarız."

Arazı sahipleri ile çalışanlar arasındaki gerginlik üzerine jandarma taraflarla görüştükten sonra çalışmaları bir süreliğine durdurdu.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2016, 07:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195