Title of a News Article

Bu haber çok önemli...

Bu haber çok önemli...
banner206

Kişisel verilerin korunması adına başlatılan proje kapsamında ülke genelinde genelge yayımladı ve bu yıl sonuna kadar tüzel kişiliğe sahip olan herkes kendini güven altına almak zorunda. Aksi takdirde, 5 bin TL'den 1 milyona kadar çıkan para cezaları ve hapis cezası yolda. 

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında Lacivert Hukuk ve Danışmanlık Bürosu avukatlarından Av. Mehmet Sedat Altun ve Av. Hüseyin Kerem Rastgeldi tarafından kanun kapsamında şirketlerin sorumlulukları, getirilen düzenlemeler ve ihlal halinde uygulanacak yaptırımlar hakkında Şanlıurfa Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü yetkililerine ve sanayicilere yönelik bir seminer düzenlendi.

Yeni bir kanun olması ve uygulamada birçok şirketin henüz tedbir almamış olması nedeniyle birçok sorunun cevabının verildiği seminere özellikle OSB Müdürlüğü yetkililerinin katılımı çok yüksek oldu. Şanlıurfa Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü HOSAB  Sosyal tesislerinde düzenlenen seminer yaklaşık 2 saat sürdü. Sanayici iş adamlarının da katıldığı seminerde konuyla ilgili 2 avukat tarafından bilgiler aktarıldı. Kişisel verinin korunmasına yönelik başlatılan çalışmanın sona ermesine az bir zaman kaldı. 31 aralığa kadar devam eden çalışmayı tüzel kişiliğe sahip herkesin  yapması gerekiyor. Yapmayan firmaların yada şahısların kapısına para cezası ve hapis cezası dayanıyor.

Seminer sonrası sosyal tesisler Müdürü Mustafa Sürücü, böyle yeniliklerin şehrimiz OSB tarafından da takip edilmesi, şirketlerin yasal düzenlemelere ayak uydurmasının gerekliliği ile son gün olan 31.12.2019 tarihine kadar tüm şirketlerin kişisel veriler konusunda tedbir alması gerektiğini beyan etti. 31.12.2019 tarihine kadar şirketlere tanınan uyum sürecinin sona ermesine çok az bir zaman kalmışken tüm şirketlerin mevzuata uygun hale getirilmesi gerektiğini hatırlatır, mağduriyet yaşanmaması adına bu konuda uzman bir ekipten hukuki ve teknolojik destek alınması gerektiğini yineleriz.

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2019, 19:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195