Title of a News Article

“Bu kavganın dinle alakası yok”

 “Bu kavganın dinle alakası yok”
banner206

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da sabah saatlerinde beraberindeki bölge illerinin baro başkanları ile Suruç'un Mürşitpınar Köyü'ne geldi. Burada inceleme yapan ve sınır hattında toplanan Suriyeli ve Türk vatandaşlar ile görüşen Feyzioğlu daha sonra gazetecilere açıklama yaptı.

Bölgede yaşananları yakından görmek ve insanların gözyaşlarına dokunmak için geldiklerini ifade eden Feyzioğlu, şunları söyledi:

"Bu coğrafya; devletlerin, terör örgütlerinin politikalarıyla. stratejileri veya stratejisizlikleriyle dolup taşmış. Bu kördüğümden çıkış insanı esas alan naif, samimi, candan bir yaklaşımla mümkün olabilir. Askeri strateji uzmanı değiliz, politika da yapmıyoruz ama biz buraya insanlığı hatırlatmak üzere geldik. Bu insanların dramına, acısına kayıtsız kalmamız mümkün değil. Buradaki ideoloji, petrol, para ve güç kavgasıdır. Bunun adının dinle veya herhangi bir ilkeyle ilgisi yok. Birileri burada zengin olacak diye, birileri burada hüküm sürecek diye komşularımız, kardeşlerimiz, insanlarımız acı çekiyor. Bunun için de ağız dolusu 'bunlar teröristtir, terör örgütüdür' demek gerekiyor. Sinirli çocuklardan terör örgütü tanımlamasına epey uzun süreden sonra geldik ve bu olumlu bir adım. Sayın Cumhurbaşkanı daha yeni 'terör örgütü' tanımlaması noktasına geldi. Umarım bu tanımlama devletin stratejisine de yansımıştır."

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2014, 17:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195