Title of a News Article

Bu kez dolandırıcılar polisin tuzağına düştü

 Bu kez dolandırıcılar polisin tuzağına düştü
banner206

Malatya'da bir kadını arayarak bankadaki para ile evdeki altınları isteyen dolandırıcılar, durumdan polis haberdar edilince kurulan tuzakla yakalanarak gözaltına alındılar.

Malatya merkezde yaşanan olay şöyle gelişti; işyerinde çalışan A.K. adlı bayanı arayan bir kişi, kadını çeşitli suçlamalarla ikna ederek, bankadaki 600 Euro'yu çekmesi için banka şubesine yönlendirdi. Ş.A.K. bankaya gitmek isterken, yanında bulunan bir başka arkadaşı olayın dolandırıcılık olabileceğini öngörerek 155'i arayarak durumu polise bildirdi.

İhbar üzerine Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri hızlı bir şekilde hareket ederek A.K.'ın yanına gitti. Bu esnada polisler A.K.'den kendisini arayan şahısı aramasını istedi. Dolandırıcı şahıs, bayandan evindeki altınları ve bankadan çekmiş olduğu paraları bir poşetin içine koyarak Koyunoğlu Mahallesindeki Koyunoğlu Cami'ninde yanındaki boş arsaya bırakmasını istedi.

Dolandırıcının bu isteği üzerine polis ekipleri gazete kağıtları ile hazırlanmış tuzak poşeti A.K.'ye vererek istenen yeri bırakmasını istedi. Kadın tuzak poşeti boş arsaya bırakırken, polisler ise çevredeki çeşitli noktalarda gizlendi.

Bir süre sonra boş araziye gelerek poşeti alan bir kişi, polis ekiplerince kovalamaca sonucunda yakalandı.

Şüpheli şahıs gözaltına alınırken, cep telefonunun ısrarla çaldığı fark edilince, arayan kişinin olayın ikinci şüphelisi ve suç ortağı olduğu saptandı. Polis ekipleri kısa sürede harekete geçerek olayın ikinci şüphelisini de Köy Garajlarında Şanlıurfa'ya kaçmak isterken yakaladı.

Asayiş Şubesi'nin başarılı operasyonu sonucunda her iki dolandırıcılık şüphelisi de gözaltına alındı.

Olay da isimleri açıklanmayan şüphelilerle ilgili soruşturma sürüyor.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2014, 11:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195