Title of a News Article

Bu ortaklık ŞUTSO’ya yakışmadı!

Bu ortaklık ŞUTSO’ya yakışmadı!
banner206

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nın Amerika Adana Konsolosluğu ile ortaklaşa düzenlediği “Güneydoğu İş Kadınları Zirvesi” toplantısı tepki topladı.

ŞUTSO, Amerika Adana Konsolosluğu ile birlikte Nevali Oteli’nde “Güneydoğu İş Kadınları Zirvesi III” isimli toplantı düzenledi. Toplantıya Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sait Kaya, ABD Büyükelçisi John R. Baas, Adana Amerikan Konsolosu Linda Stuart Specht, Şanlıurfalı kadınlar ile çevre illerde kadınlar katıldı.

ABD Büyükelçisi Sohn R. Baas,  programda yaptığı konuşmada, kadınlarda demokrasiyi inşa etme ve kendi ekonomilerini geliştirme gücünü gördüğünü belirterek, şunları kaydetti; “İnanıyoruz ki kadınların sağlıkta, eğitimde, sosyal hayatta ve ekonomik alanda olmaları toplumu her yönden güçlendirecektir. Demokrasilerde kadınların eşit şekilde seslerini duyurması kendi insanları için daha da güzel ve güçlü bir gelecek inşa etmesi demektir. Kendi ekonominizi daha da güçlendirme ve aynı zamanda vatandaşlarınızın eğitimini daha da ileri götürme gücünü gördüm. Toplumunuzu daha ileriye götürme ve toplumda arzu ettiğiniz şeyleri gerçekleştirme gücünüzün olduğunu gördüm.”

Zirvede bölgedeki iş kadınlarıyla fikir alışverişinde bulunacaklarını belirten Bass, programın bölge ekonomisi için önemli olduğuna dikkat çekti. Programda daha sonra “Kalkınma Ajansları Hibe Programları”, KOSGEB Hibe Programları”,  “Kredi Garanti Fonu Destekleri” ve “Amerika Birleşik Devletleri’nde ticaret yapmak” gibi konular üzerinden davetlilere sunumlar yapıldı.

 

ŞUTSO tepki topladı

Bu arada Ortadoğu’da yaşanan savaşların sorumlusu olarak gösterilen Amerika’nın, sınır ili olan Şanlıurfa’da ŞUTSO ile ortaklaşa düzenlediği toplantı doğru bulmayan Urfalılar, böylesine bir süreçte “Amerika’nın bu bölgeye gelip de iş hayatı adı altında ŞUTSO ortaklığı ile buluşma düzenlemesini doğru bulmuyoruz. Bu hareketi Amerika’nın farklı beklentilerle düzenlediği görüşündeyiz. Kaldı ki hükümetimizin istihdama ve iş hayatına bu kadar önem verdiği bir dönemde ŞUTSO’nun Amerika Konsolosluğu ile yaptığı toplantı kesinlikle yanlıştır. ŞUTSO, bu toplantıyı tek başına da yapabilirdi” diye tepki gösterdiler.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2016, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195