Title of a News Article

“Bu ülke artık oyunlara gelmeyecek”

 “Bu ülke artık oyunlara gelmeyecek”
banner206

Şanlıurfa’da 11 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri bir araya gelerek, son günlerde yaşanan olaylarla ilgili ortak basın açıklamasında bulundu. STK’lar adına basın açıklamasını yapan Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, sağduyu çağrısında bulunarak, “Bu ülke ve bu bölge kardeşin kardeşe kırdırılması oyunlarına artık gelmeyecektir” dedi.

UĞUR BUDAK

Şanlıurfa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda yapılan basın açıklamasına; Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi Mithat Arhan, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Nihat Taş, Müttehitler Birliği Başkanı  Mustafa Önal, Kadınları Kalkındırma Derneği Başkanı Vildan Polat, Güçlü Kadınlar  Derneği Başkanı Hülya Kaymaz, Ortak Payda Derneği Başkanı Azad Birinci, Tüm Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı Sadık Sade, Kent Konseyleri 5. Dönem Başkanı Sabri Dişli, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şefik Bakay ve Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Faruk Akbaş katıldı.

STK’lar adına basın açıklamasını yapan Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa’nın tarih boyunca barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün merkezi olduğunu belirterek, “Son dönemlerde ülkemizin de için de bulunduğu coğrafyada yaşanan savaş ve insanlık dramı ülkemizi, bölgemizi ve en çokta ilimizi etkilemiştir. Urfa’mız savaş mağduru onbinlerle ekmeğini, aşını ve evini paylaşarak yardımlaşmanın en güzel örneğini sergilemiştir. Ancak, aynı duyarlılıkla Kobani’de yaşananları protesto etmek adına yapılan gösterilerde birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize karşı gizli güçlerin işbirliği içinde olduğunu ve oyunlarını sergilemeye başladığını gözlemlemiş bulunmaktayız” dedi.

Türk, Kürt, Arap kardeşliğinin binlerce yıllık köklerinin ilimizde olduğunu dile getiren Kaya, “Ve bu birlikteliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu ülke ve bu bölge kardeşin kardeşe kırdırılması oyunlarına artık gelmeyecektir. Bu olaylar karşısında farklı seslerin çıkması demokrasinin bir gereğidir. Herkesi sağduyuya ve  şiddeti durdurmaya davet ediyoruz. Kobani de yaşanan insanlık ayıbı katliamı kınıyor, başta insani yardımlar olmak üzere her türlü yardımın bir an önce bölgeye iletilmesini ve insanlarımıza destek çıkılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2014, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195