Title of a News Article

Bu yarışma heyecan yarattı

Bu yarışma heyecan yarattı
banner206

 Şanlıurfa Valiliğinin öncülüğünde 28 ve 29 Mayıs’ta düzenlenecek ‘En güzel güvercin yarışması’ Urfa’nın yanı sıra çevre illerdeki güvercin yetiştiricilerini de heyecanlandırdı.

Şanlıurfa’da 2 yılı aşkın süredir görev yapan Vali İzzettin Küçük, bu süre zarfı içerisinde Urfalıların büyük ilgi gösterdiği güvercinlere hayranlık duymaya başladı. Nitekim Vali Küçük, bu sevgisini evine aldığı güvercinlerle de gösterdi. Evinde 40 adet güvercin beslemeye başlayan Küçük, sevgi gösterdiği güvercinler için Şanlıurfa’da yarışma yapılması için de karar aldı. Şanlıurfa Valiliğinin öncülüğünde 28 ve 29 Mayıs’ta düzenlenecek  ‘En güzel güvercin yarışması’nda,  dereceye girecek güvercin yetiştiricilerine birer altın ve kupa verilecek. Şanlıurfa’nın tanıtımına da katkı sağlaması beklenen ‘En güzel güvercin yarışması’, 28 ve 29 Mayıs’ta tarihi Gümrük Hanı’nda yapılacak.

 

Büyük katılım sağlanacak

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün ‘En güzel güvercin yarışması’nı açıkladığından bu yana gerek Şanlıurfa’da bulunan güvercin yetiştiricileri gerekse de çevre illerdeki güvercin yetiştiricileri arasında heyecan yaşanmaya başladı. Türkiye’de en çok güvercin satıcısı ve yetiştiricisinin bulunduğu illerden biri olan Şanlıurfa’da, heyecan kesecek olan yarışma için şimdiden hazırlıklara başlandı bile… Hatta Mardin, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis gibi illerde de Şanlıurfa’da düzenlenecek olan ‘En güzel güvercin yarışması’ için çalışmalara başlandığı öğrenildi. Şanlıurfa’daki güvercin yetiştiricilerinden Mustafa Duranay isimli vatandaş, yıllar sonra Şanlıurfa’da böyle bir yarışmanın düzenlenecek olmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, katkılarından dolayı Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’e teşekkür etti. Bu arada yarışmada; Şebap kategorisinde kül renk, miski, çakmaklı, siyah ve beyaz, Halis kategorisinde de aynalı, şami, alaca bağdadi, ispir ve kara nakışlı kuş türlerinin yarışacağı bildirilmişti.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2016, 16:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195