Title of a News Article

BU YOLDAN GEÇMEK YÜREK İSTER

 BU YOLDAN GEÇMEK YÜREK İSTER
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin kent merkezindeki trafiği rahatlatmak amacıyla ulaşımda yaptığı yeni düzenlemeler kazaları da beraberinde getiriyor. Özellikle son günlerde onlarca kişinin otobüs tarafından çarpıldığı Atatürk Bulvarı’nda, yolun karşısına geçmek deyim yerindeyse yürek ister hale geldi. 

UĞUR BUDAK
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentteki trafik yoğunluğunu azaltmak için hayata geçirdiği Tercihli Otobüs Yolu (BRT Sistemi) yol uygulaması tabiri caizse yayaları ölüme götürüyor. Kentteki trafik yoğunluğunu azaltmak için toplu taşıma araçlarına ayrı bir yol uygulaması ile işe başlayan Büyükşehir Belediyesi Akarbaşı, Sarayönü, Divanyolu Caddesi'nde ki çalışmalarını bitirmiş ve BRT projesini hayata geçirmişti. Büyükşehir ekipleri son olarak da Kapaklı Pasajı ve Atatürk Bulvarı'nda ki çalışmalarını tamamlayarak bölünmüş BRT yolunu Şanlıurfa'nın hizmetine sundu. Fakat bu yeni düzenleme, hayata geçirildiği günden bu yana kazalara neden oluyor. 

Atatürk Bulvarı tek yön oldu
Daha önce çift yönlü olarak (gidiş-geliş) çalışan Atatürk Bulvarı’ndaki trafik akışı BRT çalışmaları kapsamında tek yön olarak hizmete girdi. Abide Kavşağı’ndan Ziraat Bankasına yönüne giden özel araçlar sağ yolu, otobüsler ise sol yolu kullanıyorlar. Ancak her iki tarafında tek yön olarak kullanılması trafik kazalarını da beraberinde getiriyor. Çünkü daha bir hafta öncesine kadar önce sol ve sonra sağına bakarak yolu geçen vatandaşlar, şimdi de aynı şekilde geçmek isterken kaza kurbanı olabiliyorlar. Özellikle BRT uygulamasının hizmete girmesinden bu yana Atatürk Bulvarı’nda onlarca kişi otobüsler tarafından çapıldı. Bazıları çeşitli yerlerinden aldıkları darbe sonucunda tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırılırken, bazıları ise olayı hafif sıyrıklarla atlattılar. 

Vatandaşlar tepkili
Vatandaşlar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin trafiği rahatlatmak amacıyla yaptığı yeni yol düzenlemesine tepki gösterdiler. Yeni yol çalışmalarından dolayı her gün kazaların meydana geldiğini vurgulayan vatandaşlar, “Artık Atatürk Bulvarı’nda yolun karşısına geçmeye korkar bir hale geldik. Bu yolu geçmek isterken bir anlık dalmamız durumunda otobüslerin bize çarpacağından korkuyoruz.  Zaten onlarca böyle kaza meydana geldi. Yani kısacası bu yoldan geçmek yürek ister. Burası için daha mantıklı bir yol çalışması yapılmasını bekliyoruz. Yoksa bu yolda çok ölümler olur”diyerek tepkilerini dile getirdiler.

 

 

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2015, 11:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195