Title of a News Article

Bucak; “Kimseyi kandırmasınlar”

 Bucak; “Kimseyi kandırmasınlar”
banner206

Şanlıurfa Baro Başkanı Av. Ali Fuat Bucak, Topçu Meydanı’nın adının Rabi Meydanı oalrak değiştirilmesine tepki gösterdi. Meydanın üst kısmının Topçu Meydanı aşağısının ise ayrı olduğunu iddia edenleri eleştiren Bucak, “Bu doğru bir şey değil, kimseyi kandırmasınlar” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi, geçtiğimiz ay düzenlediği Meclis toplantısında, Topçu Meydanı’nın ismini Rabia Meydanı olarak değiştirmişti. Bu isim değişikliği Şanlıurfa kamuoyunda büyük tepki toplamıştı ve halen de yankıları sürüyor. Söz konusu değişikliğe bir tepki de Urfa Baro Başkanı Av. Ali Fuat Bucak’tan geldi.

Av. Bucak, yaptığı açıklamada, “Şimdi benim anlamadığım Belediye meclisin ilk işi bu meydana yeni bir ad vermek midir?  Bu şehirde bir sürü sorun varken, bu adla uğraşılması benim garibime gitti” dedi.

 

“Çok anlamsız”

Oranın Topçu Meydanı olduğunu ve orada daha önce kışla bulunduğunu ardından da vilayet yapıldığını dile getiren Bucak, “Ancak orası hep Topçu Meydanı bölgesi diye anıldı. Şimdi yok yukarısı Topçu Meydanı, aşağısı ayrı diyorlar ama öyle değil, kimseyi kandırmasınlar.  Urfa, tarihin sıfır noktası diyoruz, Urfa kimlikli bir şehir diyoruz ama kalkıp da bu meydanın ismini Rabia olarak değiştirilmesini anlayamıyorum. Urfa’nın birçok önemli ismi varken buraya Rabia isminin verilmesini çok anlamsız olarak görüyorum. Bir yerin kendi adı varsa Topçu Meydanı ise orası öyle kalmalı, çünkü bir tarihi anlatıyor. Yada bir parkın ismi varsa, oraya ikinci bir isim verilmesi doğru değildir. Bu şehrin bir takım isimleri var, bir tarihi var, ikide bir bunların isimlerini değiştirerek şehrin kimliğiyle oynamamak gerekir” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2014, 15:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195