Title of a News Article

Buda Urfa'nın emniyet müdürü!!!

Buda Urfa'nın emniyet müdürü!!!
banner206
 Telefonla aradığı muhtarı, kendisini Şanlıurfa Emniyet Müdürü olarak tanıtıp, dolandıran şahıs, aynı muhtarı ikinci kez dolandırmaya kalkınca jandarmaya yakalandı. Muhtarın 10 bin TL’sini alan zanlı, yaklaşık yarım kilo tutarındaki altın ve ziynet eşyasını alırken yakalandı.

İddiaya göre, kendisini Şanlıurfa Emniyet Müdürü olarak tanıtan A.B., Şanlıurfa'nın Bozova ilçesine bağlı Şeyhler Mahallesi Muhtarı Abdullah Doğan’ı telefonla aradı. A.B., Muhtar Doğan’a kimlik bilgileri kullanılarak bir terör örgütü için 10 bin TL kredi çekildiği ve aynı kimlik bilgileri ile sahtecilik gibi bazı suçların işlendiğini söyledi. Doğan’a bu suçlamalardan kurtulabilmesi ve asıl suçluların yakalanması için 10 bin TL para gerektiğini söyleyen A.B., “Bu işten sizi kurtaracağız. Yalnız, 10 bin TL para gerekiyor. Bu paranın seri numaralarını alıp, bu kişileri yakalayacağız” dedi. Parayı mahalle çıkışına bırakılması istenen Doğan, bir an önce işin çözülmesi için 15 bin TL değerindeki arabasını galeriye götürdü. 9 bin TL’ye aracını satan Doğan, tamamladığı 10 bin TL'yi söylenen noktaya bıraktı. Bir süre sonra evine dönen Doğan, dolandırıldığını anladı.

 

Zanlıyı kıskıvrak yakalattı

Aynı kişi tarafından tekrar aranan Doğan’a, paraların seri numara tespitinin yapılabilmesi için tekrar para gerektiği söylendi. Parası olmadığını belirten Doğan’dan bu kez altın ve ziynet eşyaları istendi. Olayı hemen Bozova ilçesi Yaylak beldesinde bulunan jandarma karakoluna ihbar eden Doğan, jandarma ekipleri ile hareket etmeye başladı. Bozova İlçe Jandarma Komutanlığı ve Yaylak Jandarma Karakolu ekipleri tarafından takip altına alınan Doğan’dan, altınları Şanlıurfa kent merkezindeki Abide Kavşağı yakınlarında bir noktaya bırakması istendi. Söylenenleri yerine getiren Doğan’ın ziynet eşyalarını bıraktığı noktayı gözetleyen jandarma ekipleri, altınları almaya gelen A.B.’yi kıskıvrak yakaladı. Sorgusunun ardından adli makamlara sevk edilen A.B., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Tüm muhtarlar uyarılmış

Doğan’dan önce de bazı muhtarların aynı söylemlerle arandığı ve bunun üzerine, jandarma ekiplerince ilçedeki muhtarların uyarıldığı ortaya çıktı. Bazı muhtarlara ulaşılamaması üzerine jandarma ekiplerince olayın Ziraat Odası’na bildirilerek tüm muhtarlara ulaşılması istendiği ve Ziraat Odası tarafından atılan SMS mesajı ve yapılan görüşmelerle 85 muhtarın benzer dolandırıcılık yöntemine karşı bilgilendirildiği öğrenildi.

Tüm çabalara rağmen sadece Şeyhler Mahallesi Muhtarı Abdullah Doğan’a ulaşılamadı ve Doğan’ın da dolandırıcıların hedefi olduğu belirlendi.


Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2014, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195