Title of a News Article

Bugün seçim olsa ne olur? Anket sonuçlarına bakın...

Bugün seçim olsa ne olur? Anket sonuçlarına bakın...
banner206

Muhalif araştırma şirketi MetroPOLL, Türkiye’nin Nabzı araştırmasının Mart ayı sonuçlarını yayınlandı.

KARARSIZLAR DAĞILMADAN BİLE AK PARTİ FARK ATTI

Kararsızları dağıtmadan yaptıkları ankette bile AK Parti bariz bir fakla önde çıktı. Ankete göre, “Bu Pazar milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?” sorusunda katılımcıların yüzde 33.7’si AK Parti, yüzde 17.7’si ise CHP dedi. Bu iki parti haricindeki diğer partiler ise baraj altında kaldı.

Ankete göre HDP 7.5; MHP, 7.1; İyi Parti 6.4 oranında oy alıyor. Ali Babacan Genel Başkanı olduğu Deva Partisi yüzde 1.1 oy alırken, Ahmet Davutoğlu’nun Genel Başkan olduğu Gelecek Partisi ise 0.9 oranında oy alıyor.

ERDOĞAN'A GÜVENDE ARTIŞ

Anketteki asıl çarpıcı kısım ise Erdoğan'a güvenin artış göstermiş olması. Anketteki bir diğer soru da 'Genel olarak baktığınızda Recep Tayyip Erdoğan'ın görevini yapış tarzını onaylıyor musunuz?' şeklinde oldu. Soruya katılımcıların yüzde 55,8'i evet onaylıyorum şeklinde yanıt verdi.

KORONAVİRÜS KONUSUNDA ALINAN TEDBİRLERE TAM DESTEK

Koronavirüs, Mart 2020 itibariyle Türkiye’nin en büyük sorunu olarak adlandırılıyor. Toplumun büyük çoğunluğu virüsten korkuyor ve kamuoyu genelinde Koronavirüs salgınının yayılmasını engellemek için kapsamlı tedbirler alınmasına destek var. “Korona Krizi”, genel olarak gelecek beklentilerimizi olumsuz etkilemişe benziyor. Benzer biçimde, Koronavirüs nedeniyle ekonomik durumu ve sosyal yaşamı olumsuz etkilenenler toplumun büyük bir çoğunluğu.

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2020, 13:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195