Title of a News Article

Burası Harran!...

Burası Harran!...
banner206

Harran İlçesinde kadınlara keçe, seramik, halı dokuma ve kuaförlük kursları veriliyor.

Harran Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca hazırlanan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından finanse edilen Aile Destek Merkezi Projesi  kapsamında 60 kadına keçe, seramik, halı dokuma, kuaförlük, ahşap oyuncak, geleneksel el sanatları (yöresel kıyafetler) kursları veriliyor. Kadınların yapmış olduğu el emeği göz nuru ürünler, 2 Haziran’da düzenlenecek sergi ile vatandaşların beğenisine sunulacak. Sergiden elde edilecek gelirin kursiyerlere kalacağı öğrenildi.

 

En büyük destekçileri Kaymakam Ayca

Harran Aile Destek Merkezinde keçe, seramik, halı dokuma, kuaförlük vb. kurslar gören kadınların en büyük destekçisi hiç şüphesiz ki Harran Kaymakamı Temel Ayca. Sürekli olarak kursiyerleri ziyaret ederek, yaptıkları eserleri yakından Kaymakam Temel Ayca, kadınların aile bütçesine katkıda bulunmaları için elinden gelen gayreti gösteriyor.

Kaymakam Ayca, yaptığı açıklamada, "16-45 yaş aralığındaki dezavantajlı ev hanımları ve çeşitli sebeplerle okula devam edemeyen genç kızların her türlü sosyal ve kültürel açıdan gelişmesine ve mesleki alanda yeterlilik kazanmasına katkı sağlamak; kazanacakları mesleki yeterlilik sonucu aile bütçelerine maddi-manevi katkı sağlama amacı ile bu kursları düzenledik” dedi.

Kaymakam Ayca, Uluslar arası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından Suriyeli mültecilere yönelik dil kursu verildiğini de kaydetti. Bu arada Aile Destek Merkezinde kadın ve genç kızlara yönelik alanında uzman kişiler tarafından: kadın hakları, aile içi iletişim, anne çocuk iletişimi, kadın sağlığı, çocuk hakları, kişisel gelişim vb. alanlarda eğitim seminerleri verildiği öğrenildi.  Kaymakam Temel Ayca, kurslar hakkında Gazeteci Reşat Uzun’a bilgi verdi.

 

Haber: Uğur BUDAK

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2016, 11:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195