Title of a News Article

Burası Kobani...

.

Burası Kobani...
banner206

 Işid'in hedefindeki Suriye'nin Kobani ilçesinde PYD'nin silahlı kanadı YPG güçleri kentlerini kimseye teslim etmeyeceklerini ve savaşa hazır olduklarını bildirdi. Sınırı geçerek IŞİD'in hedefindeki Kobani'ye giren DHA ekibi, YPG güçlerini ve ilçedeki son durumu görüntüledi.

Şanlıurfa ile Gaziantep arasında olan Suriye topraklarında kontrolü tamamen ele geçirmeyi amaçlayan IŞİD militanları, hedeflerine ulaşmak için Carablus ile Telabyad ilçeleri arasında olan PYD denetimindeki Kobani'yi ele geçirmek için saldırı başlattı. Telabyad'dan yola çıkan IŞİD militanları Kobani'ye giden güzergah üzerindeki köylere saldırınca 150 bin civarında Suriyeli evlerini terk ederek sınıra dayandı ve Türkiye'ye geçti. IŞİD tehdidinden korkan Kobani ile çevresindeki köylerde yaşayan Suriyeliler halen sınırı aşarak Türkiye'ye gelmeye devam ediyor.

DHA EKİBİ KOBANİ'YE GİRDİ

DHA bölge müdürü Hasan Kırmızıtaş, sınırı aşarak son bir haftadır dünya kamuoyunun yakından takip ettiği Kobani'ye geçti. Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın karşısında bulunan Kobani Sınır Kapısı'nda kontrolü silahlı YPG güçleri sağlıyor.

Son günlerde artan göç nedeniyle tenhalaşan Kobani'de, sokaklarda YPG güçleri silahlarıyla devriye görevi yapıyor.

NÜFUS İYİCE AZALDI

YPG güçlerinin kontrolünde olanı Kobani'de, IŞİD tarafından başlatılan saldırı sonrası nüfus iyice azaldı. Kobani'de yaşayanlar, IŞİD tehdidi nedeniyle evlerini terk edenlerin sınırı geçtiğini, birçok insanın da eş ve çocuklarını Türkiye'ye bıraktıktan sonra yeniden Suriye'ye dönerek cepheye gittiğini ifade etti.

YPG güçleri, Kobani'de sadece Kürtlerin bulunmadığını, güvenli olduğu için daha önce Türkmen ve Arapların da gelip yerleştiğini, ancak IŞİD tehdidi nedeniyle 400 bin civarındaki nüfusun yarı yarıya azaldığını söyledi.

Kadın ve çocukların sık sık evlerinin balkonundan silahlı YPG güçlerine destek tezahüratı yaptığı Kobani'yi hedefleyen IŞİD militanları ise ilçeye 6-7 kilometre uzaklıkta bulunuyor.. YPG güçleri Kobani'nin birkaç kilometre dışındaki bölgelerde IŞİD militanlarının ulaşımını engellemek için mevziler kazdıklarını ve yüzlerce silahlı gencin de cephede olduğunu kaydetti.

Bazıları Türkçe de konuşabilen YPG güçleri, Kobani'nin kendileri için önemli olduğunu ve kimseye teslim etmeyeceklerini belirterek, 'Arkadaşlarımız şu anda çeşitli noktalarda IŞİD'e karşı savaşıyor ve başarılar elde ediyor. Mücadeleyi hiç bırakmayacağız. Halkımızın bu mücadelesini tarih yazacaktır. Asla geri adım atmayacağız ve gerekirse sonuna kadar IŞİD ile savaşacağız' dedi.

ULUSLARARASI YARDIM ÇAĞRISI

IŞİD'in hedefinde olan Kobani'de yardım kuruluşları ile Kobani Kızılayı görevlileri ise ihtiyaç duydukları gıda, su ve diğer yaşam malzemelerinin kendilerine ulaştırılmasını istedi. Uluslararası kamuoyunun yaşadıkları drama seyirci kalmamasını isteyen yardım görevlileri, 'Biz insanlardan tüm dünya kamuoyundan bu vahşete dur demelerini bekliyoruz. Yine tüm insanlardan buradaki sivil halkın ihtiyacı olan yardımları ulaştırması için destek istiyoruz' dedi.

YPG güçlerinin komutanları ilçede 40 bin civarında silahlı güçlerinin bulunduğunu ve IŞİD'i saldırması durumunda karşılık vererek bozguna uğratacaklarını da kaydetti. - Şanlıurfa

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2014, 00:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195