Title of a News Article

Büyükelçi ve Konsolos Urfa'ya özel olarak geldiler

Büyükelçi ve Konsolos Urfa'ya özel olarak geldiler
banner206

Doğu Afrika ülkesi olan Burundi'nin Ankara Büyükelçisi Gerard Ntahordwaroye ile Konsolosu Esperance Uwimana, sanayici iş insanı Mehmet Korkut Polat'ın özel misafiri olarak Şanlıurfa'ya geldiler. Bir dizi temaslarda bulunan ikili tarihi kenti hem turizmiyle hem de sanayisiyle çok beğendiler.

Bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere bugün Şanlıurfa'ya gelen Burundi Ankara Büyükelçisi Gerard Ntahordwaroye ve Konsolosu Esperance Uwimana, Transfomax Enerji Yönetim Kurulu Başkanı, Şanlıurfa Sanayici İş Adamları Derneği (ŞUSİAD) Başkanı ve Şanlıurfa OSB Yönetim Kurulu Üyesi olan İş Adamı Mehmet Korkut Polat'ın özel misafirleri oldular. İkili ayrıca yaklaşık 6 aydır Türkiye'de görev yapıyor ilk kez Ankara dışına çıktıkları öğrenildi. Böylelikle Türkiye'de ikinci durakları Şanlıurfa olmuş oldu.

ikili Mehmet Korkut Polat ve İbrahim Yıldız eşliğinde ilk olarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ü makamında ziyaret ettiler. Burada gerçekleşen buluşmada her iki tarafta memnuniyetini dile getirdi. 

Akabinde Polat'ın misafirleri olan Burundi heyeti Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi'ne çıkarma yaparak burada firma ziyaretlerinde bulundular.

Transfomax Enerji, Korkmazlar Süt tesisi, İş Adamı Abdulaziz Kılıç'ın seramik üretim tesisi Edessa Mutfak ve İş Adamı Hakkı Varan'ın firması olan Varanlar Gıda tesisi gezilerek burada çalışmalar yerinde görüldü. Burundi ve Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin daha iyiye gitmesi için birlikte yatırım yapılması yönünde yapılan görüşmelerde mutabık kalındığı gözlemlendi. 

Firma ziyaretlerinde gördükleri ilgi alakadan dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Büyükelçi ve Konsolosa çeşitli hediyeler verildi. 

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2021, 21:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195