Title of a News Article

Büyükşehir ile engelsiz yaşam

 Büyükşehir ile engelsiz yaşam
banner206

Engellilerin yaşam şartlarını kolaylaştırmaları adına Sosyal Belediyecilikle önemli projelere imza atan Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara toplamda 45 tekerlekli sandalye yardımında bulundu.

Ramazan Ayı’nda engellilere yönelik düzenlenen iftar yemeğinde Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu’nun katkılarıyla 20 engelliye tekerlekli sandalye dağıtımı yapan Büyükşehir Belediyesi, düzenlenen çeşitli etkinliklerde 25 engelliye daha tekerlekli sandalye yardımında bulundu.

Son olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in talimatlarıyla satın alınan 4 adet tekerlekli sandalye ve 1 adet benzinli engelli motosiklet,  Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Hizmet Binası önünde düzenlenen törende sahiplerine teslim edilmişti. Engelli ailelerin katılımıyla düzenlenen törende araçlarına kavuşan engelli vatandaşlar Başkan Güvenç’e teşekkür etti.

Sosyal belediyecilik anlamında engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmanın gayreti içersinde olduklarını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, “Büyükşehir Belediye Başkanımız engelliler konusunda oldukça hassas biri.  Bu amaçla her türlü engellinin yaşamını kolaylaştırma adına gereken tedbirleri alıyoruz. Bu kapsamda bugün 5 engelli kardeşimizin araç ihtiyacını karşılıyoruz. Onlara özgü hazırlanan bu araçlarla ömürlerinin bundan sonra kalan yaşamlarını daha da kolay geçirmelerini temenni ediyoruz” dedi.

İşitme Engelli Sinan Takıl ise, “Çocuğumuz dışarı çıkamıyordu. Annesi onu kaldırıp indirirken zorlanıyordu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Celalettin Güvenç’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Suriyeli engellilerde unutulmadı

Öte yandan Başkan Güvenç’in talimatlarıyla Kobani’den gelen Suriyeli misafirler arasında tekerlekli sandalye ihtiyacı olanları tespit eden Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı şuana kadar 11 suriyeli misafire tekerlekli sandalye yardımı yaptı.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2014, 14:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195