Title of a News Article

Büyükşehir’de FETÖ’cü var mı? İşte cevabı..

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “Büyükşehir Belediyesinde çalışan 19 kişi hakkında inceleme başlatılmıştır.” Dedi.

Dün bazı basın yayın organlarında Büyükşehir Belediye Başkanlığına özel hareket polisi tarafından operasyon yapılmış gibi gösterildiğini ve herhangi bir operasyonun olmadığını belirten Başkan Çiftçi, “Her kurumda olduğu gibi Büyükşehir Belediye Başkanlığımızda da FETÖ paralel devlet yapılanma örgütü ile ilgili bizde inceleme yapıyoruz. Bu inceleme uzman kişi ve komisyon tarafından yürütülüyor. İncelemeyi yürüttüğümüz kişiler kamu personeli dolayısıyla soruşturma ve inceleme başlattığımız personeli bizim görevden uzaklaştırmamız gerekiyor. Bu yasal bir durumdur, bir sorumluluktur.” Dedi.

Başkan Çiftçi, “Görevden uzaklaştırdığımızda soruşturmanın selameti açısından bu karar veriliyor. İnceleme ve soruşturma sağlıklı bir şekilde yürüyebilmesi için bir tedbir kararıdır. Burada hiçbir çalışanı zan altında bırakma amacı değildir. Tedbir amaçlıdır, tedbirler alınmıştır, inceleme başlatılmıştır. 19 personelimizle ilgili inceleme başlatılmıştır. Komisyonlar çalışmalarını yürütüyorlar neticede Türkiye’de hukuk çerçevesi içerisinde yaşıyoruz, bir hukukla hareket etme sorumluluğumuz var. Büyükşehir Belediye Başkanlığı da hukuk çerçevesinde incelemesini yürütecek. Dışarıya farklı bir şekilde yansıtılan yani dün sanki buraya özel hareket tarafından bir operasyon yapılmış gibi bilgi paylaşımında bulunulmuş, arkadaşlar Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza herhangi bir gözaltı, herhangi bir tutuklama ve özel hareketin herhangi bir işlemi yoktur. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak benim 19 çalışanlar ilgili başlatmış olduğum bir soruşturma ve inceleme vardır. İnceleme neticesinde deliller toplanacak, deliller neyi gösterirse onun gereği yapılacak. Hepimiz devletimize bağlı insanların, hepimiz devletimize, milletimize, kurumumuza hizmet ediyoruz. Hak, adalet, hukuk neyse o işlenecektir, hiç kimse de gereksiz yere, haksız yere bir işleme tabi tutulmayacaktır. Çünkü sonuçta bu konuda yetki ve sorumluluk bizdedir. Bu titizlik, hassasiyet ve bilinci vardır.” Diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı şeref salonunda düzenlenen toplantı Başkan Çiftçi’nin yaptığı basın açıklamasının ardından soru cevap şeklinde sona erdi. 

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2016, 13:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195