Title of a News Article

Büyükşehir’den çevre dostu çalışma!

Büyükşehir’den çevre dostu çalışma!
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ''Biz değişirsek iklim değişmez'' etkinliği kapsamında bin gönüllü gençle Fırat havzasına atılan atıklar toplandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün de katıldığı programda toplanan atıkların geri dönüşüme kazandırılacağı öğrenildi.

Çevresel atıkların geri dönüşüme kazandırılması ve çevrenin temiz bir şekilde gelecek nesillere bırakılması için çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Fırat Havzasında “Biz değişirsek iklim değişmez’’ etkinliği düzenledi. Bozova İlçesinde bulunan Çatak Bozova Çatak Sosyal Tesisleri sosyal yaşam ve mesire alanında düzenlenen programa; Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy ve yaklaşık bin gönüllü genç katıldı.

Çevre temizliği ve atıkların doğaya atılmaması için farkındalık oluşturulması hedeflenen etkinlikte, dalgıçların da suda atık topladıkları görüldü.

BEYAZGÜL: İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ YAŞAMAMAK İÇİN ÇEVREMİZİ KORUYALIM

 Kano gösterisinin de yer aldığı programda konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül, çevreyi temizleyen gençlere teşekkür ederek, konuşmasında şunları ifade etti:

“Gençler zaman zaman suya taş atılıyor lütfen suya taş atmayın. Doğayı ve tabiatın dengesini kurmak adına emekler verilmiştir. Küresel ısınma ve iklim değişikliği sorunu büyük bir tehlike arz ediyor. Dünyada birçok gönüllü bu konuya değinmek için yürüyüşler yapıyor.  Ben gönüllülere hak veriyorum çünkü bu dünya, bu doğa ve bu tabiat bize büyüklerimizden miras değil siz gençlerin bir emanetidir. Gelecek nesillerin emanetidir ve bu emaneti korumak her bir bireyin görevidir. Bugün burada Bozova Çatak’ta bin 200 gencimiz gönüllü olarak bulunmakta. Gençlerin çevreden topladığı her bir çöpün toplanması çevredeki canlıları mutlu etmekte. Ama bundan daha da önemlisi var ve bu da çevreyi kirletme hakkı kimse de yok, gelişi güzel yerlere çöp atma hakkı kimsede yok herkes evinin önünü temiz tutarsa şehir temiz kalır düşüncesinin devamıyız biz. Ama ne yazık ki bugün eline geçen çöpü çevreye kolayca atan, denize, toprağa ve çevreye kolayca atan insanlara çevre ve doğa cevap vermeye başladı.  Doğa diyor ki ben sıcaklığımla gelirim, kuraklığımla gelirim, iklim değişikliği ile gelirim ve bunların hepsi bizlere çok fazla zarar verir çevre bizi ikaz ediyor çevremizin bu sözünü dinleyelim biz değişeceğiz değişmeye mecburuz ve biz değişirsek iklim değişmez ve iklim değişmeyecek. Eğer iklim değişikliğini yaşarsak çevremizde olan birçok canlıyı kaybedeceğiz bunu yaşamamak için çevremizi koruyalım.”

Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy da böyle bir etkinliğin Bozova ilçesinde yapılmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, bu çalışmadan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile gençlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Başkan Beyazgül ve Başkan Aksoy ile beraberindekileri, çevrede bulunan çöpleri topladı. Program, Başkan Beyazgül’ün gençlerle çektirdiği hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2021, 17:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195