Title of a News Article

Çadır kente hastane yapılıyor

 Çadır kente hastane yapılıyor
banner206

Akçakale ilçesinde Suriyeli mülteciler içim kurulan Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'ne kalıcı prefabrik hastane yapılıyor.

Ülkelerinde çıkan iç karışıklıktan dolayı Türkiye'ye sığınan ve Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde barınan Suriyeli mültecilerin sağlık sorunlarını çözmek için çadır kentte prefabrik hastane yapımına başlandı. Çadır kentte yapılan prefabrik hastanede Suriyeli misafirlere yönelik daha kaliteli sağlık hizmeti verileceğini belirten kamp müdürü Hüseyin Ortaç, "Çadır kentimizde yapılacak olan prefabrik hastanemizde Suriyeli misafirlerimize yönelik daha güzel sağlık hizmetleri sunulacak. Bu hastanemizde kulak burun boğaz, dahiliye, çocuk, genel cerrah, kadın doğum poliklinikleri mevcut olacak. Bununla beraber aşı ve depoları, erkek ve kadın müşahede odaları, medikal gaz odaları, acil muayene, ev acil müşahede odaları, acil bekleme odası, acil personel bekleme odası, kan alma ve laboratuar odası, röntgen ve kontrol odası, idare odası, personel odası, ecza deposu, eczane ve yemekhane mevcut olacak" dedi.

720 metrekare üzerinde kurulacak hastanede ihtiyaç duyulan tüm polikliniklerin mevcut olacağı ve hastanenin Temmuz ayı sonlarında hizmete gireceği dile getirildi. AFAD Başkanlığı tarafından Türkiye'deki tüm çadır kentlerde prefabrik hastane yapımına başlandığı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2014, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195