Title of a News Article

Çadır kentte prefabrik sınıflar kuruluyor

.

Çadır kentte prefabrik sınıflar kuruluyor
banner206

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah konaklama tesislerinde eğitim gören Suriyeli öğrenciler için çadır kent eğitim alanına 30 derslik prefabrik sınıflar kuruluyor.

Ülkelerinde çıkan iç karışıklıktan dolayı Türkiye'ye sığınan ve Akçakale Süleyman Şah konaklama tesislerinde eğitim gören öğrenciler için 30 adet prefabrik derslik kuruluyor. Daha önce çadır sınıflar içinde eğitim gören öğrenciler, önümüzdeki haftadan itibaren kurulacak olan prefabrik dersliklerde eğitim görecek. Yaklaşık 9 bin öğrencinin eğitim gördüğü çadır kentte, eğitimin daha sağlıklı ve temiz bir ortamda gerçekleşmesi için eğitim alanına 30 adet derslik kurulacağı ifade edildi.

Akçakale Süleyman Şah konaklama tesisleri müdürü Hüseyin Ortaç yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

"Bilindiği Akçakale Süleyman Şah konaklama tesisleri olarak Türkiye'nin en büyük çadır kent özelliğini taşımaktadır. Çadır kentimizde yaklaşık olarak 30 bin sığınmacı barınmaktadır.Böylesi yoğun nüfusun olduğu yerde elbette ki öğrenci sayısı da hayli kabarık olur.Çadır kentimizde 9 bin öğrencimiz 280 Suriyeli öğretmenimiz görev yapmaktadır.Çadır kentimizde eğitim ve öğretimin daha sağlıklı ve düzenli bir ortamda gerçekleşmesi için,Afad tarafından 30 sınıf prefabrik kurulacak. Prefabrik sınıflarımız standart sınıf ölçeğinde olacaktır.Çadır kentimizde eğitim kalitemiz her yıl yükselmektedir.Bu yılda eğitimde çıtayı yükseltmek hedeflerimiz arasındadır.Sınıflarımız şimdiden hayırlı olsun" dedi.

Çadır kent eğitim alanındaki sınıfların kurumu için,iş makineleri yoğun bir şekilde,eğitim sahasını düzeltmek için çalıştıkları gözlemlendi.

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2015, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195