Title of a News Article

Çadırkent’ten Demirtaş’a yanıt

 Çadırkent’ten Demirtaş’a yanıt
banner206

Özel bir televizyon kanalında Ceylanpınar “Telhamut“ mülteci kampı içerisinde ÖSO militanlarının eğitildiğini iddia eden HDP Genel Başkanına, cevap gecikmedi. Yetkililer, medya mensuplarıyla birlikte mülteci kampını gezerek, Demirtaş’ın iddialarının asılsız olduğunu ifade ettiler.

Özel bir televizyon kanalına konuk olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesi TİGEM arazisinde bulunan içerisinde 20 bin Suriyeli mültecinin barındığı “Telhamut" mülteci kampında Özgür Suriye Ordusuna mensup (ÖSO) militanların eğitildiğini iddia etti. Yaşanan bu olay üzerine Şanlıurfa Valiliği tarafından mülteci kampı basın mensuplarına detaylı bir şekilde gezdirilerek kampta ÖSO’ya ait bir eğitim alanı veya faaliyeti olmadığı anlatıldı. Kampta çocuklara ve yetişkinlere yönelik çeşitli kurslar ve bunlara benzer faaliyetler basın mensuplarına tanıtıldı.

Gazetecilere sinevizyon eşliğinde brifing veren Ceylanpınar Kaymakamı Ahmet Karatepe ve Şanlıurfa Vali Yardımcısı Meral Uçar, gazetecilerin sorunlarını yanıtlayarak, kamp içerisindeki sosyal yaşam koşulları hakkında bilgi verdi. Heyete ilçede görev yapan daire amirleri eşlik etti. Yenen öğle yemeğinin ardından program sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2014, 12:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195