Title of a News Article

Çalık Grubu’ndan Urfa’ya dev yatırım

.

Çalık Grubu’ndan Urfa’ya dev yatırım
banner206

Türkiye’nin önde gelen holdinglerinden olan Çalık Grubu, Şanlıurfa’da 3 tekstil fabrikası kurmak için kolları sıvadı. Urfa’da 90 dönüm üzerine kurulması planlanan fabrikalar, 2 Bin kişiye istihdam kapısı olacak.

 

İBRAHİM HALİL ŞEKER

Son yıllarda Doğu ve Güneydoğu’nun parlayan yıldızı olan Organize Sanayi Bölgesine (OSB) dev yatırımlar yapılmaya devam ediliyor. Bakan Faruk Çelik ve Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün girişimleri ile son yıllarda altın çağını yaşayan OSB ile ilgili müjdeli bir haber daha geldi. Pınar Süt, Hakan Boru, Eti tekstil adası gibi büyük firmaların ardından Çalık Grubu da, Urfa OSB’ye yatırım yapma kararı aldı.

 

90 dönüm yer tahsisi yapılacak

OSB Mütevelli heyeti tarafından yatırım yapmaya hazırlanan Çalık Grubuna, 2. OSB’de 90 dönümlük alan tahsis edilecek. Bu 90 dönümlük alan üzerine 3 adet tekstil fabrikası kuracak olan Çalık Grubu, yaklaşık 2 Bin kişiye istihdam sağlayacak.

 

Sözleşme bugün imzalanacak

Çalık Grubu ile OSB Mütevelli heyeti arasında bugün Valilik binasında yer tahsisi protokolü imzalanacak.

 

Protokol törenine Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, OSB Mütevelli Heyeti Üyeleri Vali Yardımcısı Uğur Sezer, Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, OSB Bölge Müdürü Oktay Yaşar, İbrahim iletmiş, Mithat Arhan, Mustafa Badıllı, Faruk Atlas, Mahmut Akarslan ve Cumali Güneş’in de katılması bekleniyor.

 

Vali Küçük; Yatırım konusunda en avantajlı il Şanlıurfa

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Urfastar’a yaptığı açıklamada, bölgede yatırım konusunda en avantajlı ilin 6. Teşvik Bölgesinde yer alan Şanlıurfa olduğunu söyledi. Şanlıurfa’da son yıllarda OSB’ye yapılan yatırımlara dikkat çeken Vali Küçük, “1. ve 2. OSB’lerde daha önce 5 Bin civarında çalışanımız vardı, şuanda 15 Bine yaklaştı. Tekstil adası, ayakkabı fabrikaları ve inşaat halindeki fabrikalar da biterse istihdam sayısı 20 Bini bulacaktır. Urfalıların işsizliği sanayicilerin yatırımı ile çözülecektir. Bu nedenle tüm iş adamlarımızı Urfa’ya yatırım yapmaya bekliyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2016, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195