Title of a News Article

Çatı'nın ilçe adayları kimler?

Çatı'nın ilçe adayları kimler?
banner206
 Şanlıurfa'da muhalefette tüm gözler Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi çatı adayı eski milletvekili Sabahattin Cevheri’ye çevrildi.

Şanlıurfa'da 2002 yılında bağımsız Milletvekili seçilen, ardından Ak Partiye geçen ve burada iki dönem Milletvekilliğini yapan, Uzun süre Şanlıurfapor Kulüp Başkanlığını ve çeşitli STK örgütlerinde görev alan Cevheri, Şanlıurfa liberal kimliği ile Şanlıurfa halkının gönlünde taht kurmuş bir siyasetçi.

AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Eski İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül olarak daha açıklamıştı. MHP ‘nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayını Abdullah Çetinkaya olarak açıklamıştı.

Şanlıurfa’da HDP, CHP, Demokrat Parti, Saadet Partisi ve İYİ partinin de içinde olacağı Büyükşehir Belediye Başkanı Sebahattin Cevheri oluyor.

İLÇE ÇATI ADAYLARIDA BELLİ GİBİ

Çatı Merkez İlçe Belediye Başkan Adayları ise, Eyyübiye’de, Şanlıurfa eski Belediye Başkanı Ahmet Bahçıvan, Haliliye’de CHP eski Milletvekili Mehmet Vedat Melik, Karaköprü’de Şanlıurfaspor eski kulüp Başkanı Kemal Saraçoğlu veya Urfa Barosu eski Başkanı Hikmet Delebe’nin olacağına kesin gözle bakılıyor.

Şanlıurfa Kamuoyu Çatı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevheri’nin Büyükşehir Belediye Başkanlığına çok yakın olduğunu, Cevheri isminin kamuoyu ve halk üzerinde önemli bir sinerji yarattığı biliniyor.

AK Parti’nin İlçe Adaylarının açıklanması ile beraber Çatı Belediye Başkan Adayları, küskün olan bu aday adaylarını da Belediye meclis üyesi olarak değerlendireceği ifade ediliyor.

Çatı adayına destek verecek olan siyasi partilerin İl Başkanları daha önce Konu ile ilgili yaptıkları açıklamada kısaca şunları söylemişlerdi.

CHP İLÇE BAŞKANI HAYRETTİN ÇILDIR “URFA ADINA ÇOK GÜZEL İŞLER OLACAK”

Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz “amacımız en iyi adaylarla yerel seçimlere damga vurmak”

Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Polat “Bu seçim bir şahlanma seçimi olacak.”

HDP İl Başkanı Halil Akbaş “  Bu seçimde halkın taleplerini en şekilde değerlendireceğiz. sesine kulak vereceğiz”

Büyükşehir Çatı adayı Cevheri daha önce yaptığı açıklamada Halkın istemesi halinde kendisinin bu göreve hazır olduğunu, Urfa için her zaman elini taşın altına koymaya var olduğunu açıklamıştı.

KAYNAK.MEHMET CANBEK-YENİURFAGAZETESİ

 

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2019, 11:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195