Title of a News Article

Çatışmaları tarladan izliyorlar

Çatışmaları tarladan izliyorlar
banner206

 Suriye'nin Kobani bölgesinde IŞİD ve PYD güçleri arasındaki çatışmalar sürerken, koalisyon uçaklarının da IŞİD hedeflerini vurması, bölgedeki Kürt halkını umutlandırdı. Sınıra akın eden Kürtler, bir pamuk tarlasında çatışmaları ve IŞİD hedeflerinin vurulmasını izledi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi sınır köyü Devşan'a akın eden yüzlerce Kürt, sınırdaki pamuk tarlasında çatışmaları izlemeye çalıştı. Köy yollarından sınır hattına ulaşanlar, mısır tarlasındaki tepecik gibi yüksek bölgelerine çıkarak çatışmaları izledi. ABD önderliğindeki koalisyon uçaklarının bombardımanında umutlanan Kürtler, IŞİD ile YPG güçlerinin birbirine attığı havan mermilerini ise pürdikkat takip etti. Sınır hattına ailesi ile birlikte il dışından geldiği öğrenilen küçük bir kızın ise, birkaç kilometre ilerisindeki Kobani'de düşen mermilere aldırış etmeden pamuk toplaması dikkat çekti.

Çatışmaları Devşan köyünde izleyen DBP İl Başkanı Celalettin Erkmen ise Kobani’de başından beri daraltılan çemberin biraz daha daraltılmış halde devam etiğini kaydetti. Erkmen, “Doğrusu çok fazla kaygı, endişe oluşturacak bir durum yok. Bizim gönlümüzün istediği, herkesin kendi yurdunda, özgürce düşüncelerini ifade edebilecek yaşam koşullarını sürdürülebilmesidir. Dolayısıyla ne olduğu belli olmayan, uluslararası güçlerin bir araya toplandığı, farklı kesimlerdeki insanların gelip buraya, buranın kadim halkına, Kürt'üne, Süryani'sine, Türkmen'ine, Arap'ına karşı giriştiği bu soykırım, bizler tarafından kabul edilecek bir durum değildir. 40'a yakın NATO ülkesinin bu işe çözüm bulacağını, müdahale edileceğini, IŞİD hedeflerini vuracağını, terör örgütü olduğunu ifade etmelerine rağmen, çatışmalar Kobani’nin içerisine, cephe savaşına kadar dönüştü. Halen sonuç alıcı bir eylem olmadı. Yine Türkiye gibi bölge devletlerinin de bu soruna yeteri kadar cevabı olamadı” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2014, 14:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195