Title of a News Article

Çavuşoğlu, Yiğitel'e konuştu

Çavuşoğlu, Yiğitel'e konuştu
banner206

İsveç ve Finlandiya heyeti Ankara'da. Türkiye bugünkü 3'lü görüşmede ‘terör örgütleri'ne karşı yazılı garanti isteyecek, ilerleme sağlanırsa toplantılara NATO da dahil edilecek. Çavuşoğlu Türkmedya Ankara temsilcisi Gazeteci Melik Yiğitel'e konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Filistin ziyareti öncesinde gazetecilere açıklamada bulundu. Bakan Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusunda Türkiye'nin çekincelerini bir kez daha yineledi. Çavuşoğlu özetle şunları söyledi:

TOPLANTILAR BUGÜN
"Cumhurbaşkanımız, Finlandiya Cumhurbaşkanı ve İsveç Başbakanı ile görüştü. Onlar da Türkiye'ye bir heyet göndermeyi teklif ettiler. Biz her zaman diplomasiden yanayız. Hassasiyetlerimiz belli. Heyet bugün (dün) geliyor, yarın (bugün) toplantıları gerçekleştirecekler. Heyette bakan yardımcıları, danışmanlar, uzmanlar, istihbaratçı var. Üçlü toplantı olacak. Bizden de Bakan yardımcımız Sedat Önal ve istihbarattan, İçişleri, Adalet Bakanlığı'ndan katılımcılar olacak. MİT Başkanı Hakan Fidan, cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun da toplantılara katılacak. Beklentilerimiz güçlü bir şekilde, net bir şekilde anlatılacak."

YPG PKK AYNIDIR
"Arkadaşlarımız PKK ve YPG'nin aralarında hiçbir fark olmadığını, bu iki ülkedeki faaliyetlerini, uzantılarını; aynı şekilde DHKP-C'yi, FETÖ'yü anlatacaklar. Bunları biz de Berlin'de belge ve fotoğraflar göstererek anlatmıştık. Bunları ortaya koyacağız. Bir de beklentilerimizi... Ne yapacaklar? 'İlişkiyi keseceğiz' diyorlar."

AMBARGOLAR KALDIRILMALI
"Diğer taraftan, savunma sanayii konusunda kısıtlama var, ambargo var. Bunların kaldırılması beklentilerimiz arasında. Beklentilerimiz konusunda garantileri olursa..."

YAZILI GARANTİ İSTEYECEĞİZ
"Biz çalışmalarımızı taslak olarak hazırladık. Kendileri (İsveç ve Finlandiya) de telefonda Sayın Cumhurbaşkanımıza somut adımlar atabileceklerini söylediler. Söz havada kalır. İktidar değişir, öbür iktidar 'bu beni bağlamaz' der. Bunu bir yazılı mutabakata bağlamak istiyoruz."

DÖRTLÜ TOPLANTI
Bakan Çavuşoğlu, bugün yapılacak toplantıda ilerleme sağlanması halinde NATO'nun da kurumsal katılımıyla toplantıların dörtlü olarak devam ettirilebileceğini de söyledi.

ABD DE YAPTIRIMLARI KALDIRMALI
Bakan Çavuşoğlu, yeni model F-16 savaş uçağı alımı konusunda ABD yönetimi ve Kongre'den olumlu mesajlar geldiğine de işaret ederken, "Sözlerinden caymazlarsa, şu ana kadar seyrinde devam ediyor. Ama Amerika'nın da Türkiye'ye yönelik ihracat kısıtlamalarını, yaptırımları kaldırması gerektiğini söyledik. Bunun içinde her şey var" dedi. kaynak: milliyet

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2022, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195