Title of a News Article

Çehresi değişecek...

.

Çehresi değişecek...
banner206
 Turizm şehri olma yolunda önemli adımlar atan Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde, asırlara meydan okuyan Birecik Kalesinin çehresi değişiyor.

Birecik Belediyesinin gerçekleştirdiği proje ile etrafı çarpık yapılardan arındırılan Birecik Kalesi, çalışmalar tamamlandığında yerli ve yabancı turistler için cazibe merkezi haline gelmesi planlanıyor. Turistler, yakında teleferikle de ulaşım sağlanacağı kaleden, Fırat’ın eşsiz güzelliğini çok daha nezih bir ortamda izleme imkanı bulacak. Birecik’in tarihi ve doğal güzelliklerini ortaya çıkararak, ilçenin turizmden hak ettiği payı almasını hedefleyen ve bu yönde büyük çaba harcayan Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, Birecik Kalesi için çok güzel bir proje hazırladıklarını söyledi. Kalenin arkasındaki evleri tamamen yıktıklarını ve buralarda peyzaj çalışmaları yaptıklarını ifade eden Pınarbaşı, “Kaleye artık otantik bir mimari ile yapılan yoldan merdivenlerle çıkacağız” dedi.

Seyir tepesinden eşsiz Fırat manzarası

Kalenin üzerinde kafeler, restoranlar ve seyir tepeleri olacağını aktaran Pınarbaşı, “İlçemize gelen yerli ve yabancı turist, kaledeki kafe ve restoranlarda kahvaltısını yapıp, çayını, kahvesini yudumlarken Fırat’ın eşsiz güzelliğini seyredebilecek” diye konuştu.

Pınarbaşı, Birecik Kalesi’ne yakında teleferikle de ulaşılacağını belirterek, teleferiğin bölgeye ayrı bir hava katacağını söyledi. Pınarbaşı, Fırat sahiline yapılacak 5 yıldızlı otelden de kaleye teleferikle ulaşım imkanı sağlanacağını kaydetti.

Oyma mağaralar butik otel oluyor

Birecik Belediye Başkanı M. Faruk Pınarbaşı, kalenin aşağısında “oyma kale” denilen mağaraların bulunduğuna dikkat çekerek, bu mağaraları da otel olarak hizmete açmayı planladıklarını ifade etti. Pınarbaşı, “Biz bu mağaraları, Avanos’ta olduğu gibi otantik butik otel yapacağız. Bunları yaptığımız zaman Birecik yerli ve yabancı turistlerin çekim alanı olacak. İnsanlar buraya geldiklerinde onları öyle bir atmosfer karşılayacak ki kendilerini bugün marka haline gelmiş Türkiye’nin ve Avrupa’nın turizm merkezlerinde zannedecekler” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2016, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195