Title of a News Article

Çelik'ten kınama

Çelik'ten kınama
banner206

Kent Konseyi seçiminde Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak'ın saldırıya uğramasına Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik de tepki gösterdi.

Dün yapılan kent konseyi seçiminde Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak açıklama yaptığı sırada saldırıya uğradı. Yapılan saldırı basın camiasında büyük tepkilere neden olurken, bir tepki de Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik'ten geldi.
 
'Hem üzdü, hem de tedirgin etti'
Çelik, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ‘’Şanlıurfa’da oluşturulan Kent Konseyi seçimleri öncesinde, başkan adaylarının konuşmalarının ardından söz alarak, Kent Konseyi seçimlerinin merkez ilçelerle sınırlı tutulmasının yanlış olduğunu, 10 ilçenin görülmezden gelinmemesi gerektiğini, tüm sivil toplum kuruluşlarının bu çatı altında eşit bir şekilde yer alması talebinde bulunan Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Daire Başkanı olduğu ileri sürülen kişinin, 'Yalan söylüyorsun, provokasyoncusun' sözleri ile başlayan tartışma sonunda, daire başkanının yakını olduğu ileri sürülen bir kişi tarafından yumruklu saldırıya uğramıştır. Salonda Vali Yardımcısı, Büyükşehir Belediye Başkanı ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin bulunduğu bir ortamda,  kamuoyu adına görev yapan Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak’ın,  Büyükşehir Belediyesinin Muhtarlar Daire Başkanının yakını tarafından darp edilmesi, basın camiasını hem üzmüş hem de  gelinen noktada tedirgin etmiştir." dedi.
 
'Yöneticilerin önünde saldıracak kadar gözü dönmüş olması rahatsız edici'
Saldırganın yöneticilerin gözü önünde bir gazeteciye saldıracak kadar gözü döndüğünü belirten Çelik, "Adı geçen şahsın, yöneticilerin gözü önünde kamu adına görev yapan bir gazeteciye saldıracak kadar gözü dönmüş ise, farklı zamanlarda neler yapabileceğinin düşünülmesi bile rahatsız edicidir. Görevi başında saldırıya uğrayan bir kamu görevlisi için, yapılması gereken tüm idari ve adlı işlem ve müeyyidelerin, meslektaşımız için de yerine getirilmesi hususunda Büyükşehir Belediye Başkanlığını, Şanlıurfa Valiliğini ve Cumhuriyet Başsavcılığını göreve davet ediyoruz." diye konuştu.  
Mehmet Çelik, "Gazetecilerin, bu tür saldırılarla yıldırılamayacağını deklare ederken,  meslektaşımızın yanında olduğumuzu belirtir ve olayı en şiddetli şekilde kınadığımızı, Kamuoyuna saygı ile duyururuz.’’ ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195