Title of a News Article

Çelik; Umarız çatışma ortamı fazla sürmez

 Çelik; Umarız çatışma ortamı fazla sürmez
banner206

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bayramı 2. Gününde Suruç İlçesine giderek, Yatılı Bölge Okulu’nda kalan Suriyeli sığınmacıları ziyaret etti. Çelik, burada yaptığı açıklamada, “Umarız çatışma ortamı fazla sürmez” dedi.

Kurban Bayramının 2. Gününü Şanlıurfa’da geçiren Bakan Faruk Çelik, AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninin ardından Suruç’a gitti.

Şanlıurfa Milletvekillerinden Seydi Eyyüpoğlu, Abdulkerim Gök, Yahya Akman, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı’nın da eşlik ettiği Bakan Çelik, Suruç Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda kurulan kampları ziyaret etti.  Çelik, burada yaptığı açıklamada, “Suriye’den gelen, Kobani’den gelen Suriyeli vatandaşlara Devletimiz sıcak elini uzatıyor. Suriyeli sığınmacıların önümüzdeki bayramları büyük sevinçle idrak etmelerini arzuluyoruz. Ancak Suriyeli kardeşlerimiz burada kaldığı sürece Devlet olarak yardımcı olmaya devam edeceğiz” dedi.

Bakan çelik, Kobanililerin Türkiye'de misafir kaldıkları sürece kendilerine düşen görevi yapmaya devam edeceklerini belirterek, şu anda Kobani'deki gelişmelerin daha da yoğunluk kazandığını, Suruç'ta ve kamplarda olup bitenleri bir kez daha yerinde görmek için geldiklerini söyledi.

Kürt ve Türk'ün etle tırnak gibi olduğunu dile getiren Çelik, açıklamasında şunları ifade etti;

"Biz sizleri seviyoruz ama bahsettiğimiz yer bizim sınırlarımızın dışındaki bir yer. Şimdi Türkiye tezkereyi meclisten geçirdi. Bölgenin konularını ve inceliklerini Türkiye en iyi biliyor. Burada yanlış bir şey yapmamak gerekiyor. Orada zaten yeterince yanlışlar oluyor Suriye'de. İnşallah sizin en kısa sürede şehrinize ve evinize köyünüze dönmeniz için Türkiye'nin ana konusu budur. Türkiye'nin esas istediği bu. 1,5 milyon Suriyeli olarak buradasınız. Kürdü, Arabı ve Yezidisiyle. Bunun getirdiğini biz yük görmüyoruz ama dünya buna yanaşmıyor. Sizin derdinizi ne maddi ne manevi ülke olarak çözmeye dünya sağır. Size sahip çıkacak olan da Türkiye'dir."

Çelik, Kobanilileri evine, yurduna taşıma konusunda da samimi olarak çalışanın Türkiye olduğunu belirterek, "Arada sizinle bizim aramızı açmaya çalışanlar olacak, onlara aman ha fırsat vermeyin. Ben daha babamla bayramlaşmadan arkadaşlarımla sizlerin yanına geldim. Acınızı biliyoruz, bunları içimizde hissediyoruz. İyi ki Türkiye var, bakın sizi bağrına basıyor. İnşallah diğer konuları da çözeriz" diye konuştu.

Türkiye'ye dönük yaralı veya hayatlarını kaybedenlerle ilgili de bazı gelişmelerin bulunduğunu anımsatan Çelik, "Umarız çatışma ortamı fazla sürmez. Çünkü bundan sevinen yalnız ve yalnız silah tüccarlarıdır. Kimin kimi ne için öldürdüğü Ortadoğu'da karışmış durumda. Mezhep şeklinde konu ele alındı. Gördüğünüz gibi olayın mezhebi olmaktan farklılık arz ediyor. Mezhep boyutu var, ırk boyutu var. Yani ne söylerseniz söyleyin her şeyin birbirine karıştığı bir Ortadoğu ile karşı karşıya. İnanıyorum ki bölge halklarının, Ortadoğu halklarının hiç menfaati yok. Onun için herkes bir kez daha yaşananları dikkatli değerlendirmeli diye düşünüyorum. Aksi takdirde silah tüccarlarını sevindirmeye, bu coğrafyada özellikle kimliğin büyük bölümü Müslüman olan insanlar silah tüccarlarını sevindirmeye devam edecekler ki buna hakkımızın olmadığı inancındayım” şeklinde konuştu.

Çelik, son olarak, Suriyeli mültecilere destek sağlayan Şanlıurfa Valiliğine, Büyükşehir Belediye Başkanına, Suruç Kaymakamına, ilçe belediye başkanlarına teşekkür etti. 

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2014, 11:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195