Title of a News Article

Çelik Viranşehir mitingiyle veda etti

Çelik Viranşehir mitingiyle veda etti
banner206

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, seçmene Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde yaptığı mitingle veda etti.

Viranşehir’de seçmenle buluşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik konuşmasına, “Güneşin ve ateşin değil, Hz Adem’in ve Havva’nın çocukları Selahattin Eyyübi’nin torunları Viranşehirliler” diyerek başladı. 4 yıldır bölgede önemli yatırımlara imza attıklarını hatırlatan Çelik, Şanlıurfalılardan tek isteğinin ‘Allah razı olsun’ denilmesi olduğunu ifade etti. Bölge milletvekilleriyle birlikte dolu dolu 4 yıl geçirdiklerini belirten Çelik, “Giderken yalnızca 'Allah razı olsun’ demeniz yeterlidir demiştim. Bunun dışında Şanlıurfalılardan ve Viranşehirlilerden bir şey istemiyoruz. Biz Allah için burada size hizmet ettik. Birlik ve beraberlik içerisinde çalıştık. Hiçbir kavgamız, tartışmamız olmadı. Kardeşçe çalıştık ve Şanlıurfa’ya büyük hizmetler yaptık” dedi.

 

HELALLİK İSTEDİ

Çelik, seçim sürecindeki koalisyon çabalarının amacının ülkeyi istikrarsızlaştırmak olduğunu savunarak, AK Parti kadrolarına sahip çıkılmasını istedi. Alandakilerden helallik de isteyen Çelik, “7 Haziran’a doğru giderken sizlerden istirhamım var. Ülkenin birliği, berberliği gerçekten çok önemli. Bu ortada, barış ortamını, birlik iklimini 2005 Tayyip Erdoğan başlattı. Huzur ortamını Tayyip Erdoğan başlattı. 3 yıldır analar ağlamıyor. Bu ortamın devam etmesi gerekiyor. Bunun yegane çözüm adresi AK Parti’dir. Bir an için AK Parti’nin olmadığını düşünün. Bu partilerle siz nasıl koalisyon kuracaksınız? Viranşehir’e, Şanlıurfa’ya nasıl hizmet yapacaksınız? Bu mümkün mü Allah aşkına? Bunun mümkün olmadığını sağır sultan biliyor. Problem, Türkiye’yi istikrarsızlaştırmak. Tayyip, Erdoğan’ı yalnız bırakmak. Böylece birileri istikrasız Türkiye’de istediği gibi at koşturacak. Hizmet kadrosu AK Parti kadrolarıdır. Çözüm sürecinin kadrosu AK Parti kadrosudur. İnşallah büyük desteğinizle çözüm süreci tamamlanacak. Memleket bereketlenmeye devam edecek. Hakkınızı helal edin, Allah’a ısmarladık” diye konuştu.

 

3 DÖNEM KURALI

Bakan Çelik, 3 dönem kuralı nedeniyle milletvekili adayı olmadığını ifade ederek, AK Parti kadrolarının amacının makam ve mevki olmadığını kaydetti. Aday olmamasına rağmen meydanlarda milletvekillerinden daha çok çalıştığını da kaydeden Çelik, "Şimdi 3 dönemden dolayı tabi ki milletvekili adayı değiliz. Ama milletvekili olan arkadaşlardan daha çok çalıştığımızı görüyorsunuz. Onun için Viranşehirliler, bu iş makam, mevki meselesi değil. Bu Allah rızası meselesidir. Bu mesele millete hizmet yoludur. Onun için bakan oldum diye çalışmak değil, milletvekili olayım diye değil, bu milletin yükünü hafifletmek, hizmetini görmek içindir” ifadelerini kullandı.

 

BLOKE KALDIRILACAK

Bakan Faruk Çelik, sulama birlikleri ve DEDAŞ arasındaki anlaşmazlık sorununun tamamen çözüldüğünü belirterek, çiftçinin destekleme paralarındaki blokenin de Cuma gününe kadar kaldırılacağı müjdesini verdi. Çelik, şöyle konuştu:

“DEDAŞ ile yaptığımız anlaşma, daha doğrusu sulama birlikleri ile DEDAŞ arasında yapılan anlaşma neticesi gelen desteklemelere bloke koyuluyordu. Bu blokenin kaldırılmaması demek değildir. Borcu kesildikten sonra ki bu borcun üçte birini ödüyorsunuz, üçte ikisini devlet ödüyor. Yani 100 TL’lik sulama elektrik borcunuzun 70 TL’sini devlet, 30 TL’sini siz ödüyorsunuz. Bu 30 TL’yi almak için sulama birlikleri ve DEDAŞ arasında anlaşma yapıldı, buna bloke konuldu. Gidip bir imza atacaksınız. Viranşehir’de blokeler çözülecek. En geç Cuma gününe kadar da destekleme parasını alacaksınız, bunun şakası yok. Birileri farklı farklı muratla, nutuklar atıyor. Burada fitne çıkarmaya çalışıyor. Bizim derdimiz, sulamada elektriğin kesilmemesi. Bunu için bu anlaşmayı yaptırdık, sulama birlikleri ile DEDAŞ’ı anlaştırdık. Sulamadaki kesintilerle ilgili sorunu kökünden bu şekilde çözmüş olduk. Artık rayına girecek, bu sorunlar bir daha yaşanmayacak.”

Çelik, eski Türkiye’de 8-9 ilde yapılan yatırımları 81 ile yaydıklarını belirtti. Çelik, doğu, batı, kuzey, güney ayrımı yapmadan 78 milyon insanı bir ve kardeş gördüklerini ve bu nedenle de 81 ilde yatırımların sürdürüldüğünü de sözlerine ekledi.

 

NEBATİ’DEN ÇELİK'E TEŞEKKÜR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa milletvekili adayı Nureddin Nebati, ‘atom karınca’ diye tabir ettiği Bakan Çelik’e hizmetleri nedeniyle teşekkür etti. Nebati, “Allah için 4 yıldır kendisi çok koşturdu. Sanki Şanlıurfa’da doğmuş, büyümüş, yaşamış gibi buraya hizmet etti. Şimdi biz ona teşekkür ediyoruz. Ama sizin işiniz bitmedi Sayın Bakanım. Biz biliyoruz ki Viranşehir’e 4 katrilyon yatırıma vesile oldunuz. Seçimden sonra da buraya gelecek, Viranşehir Milletvekili Mehmet Akyürek abimiz, bizler ve şehrimiz sizi ağırlayacak” diye konuştu.

 

‘ÜÇÜ BİR ARADA KAHVE' BENZETMESİ

Nebati, konuşmasında muhalefeti de eleştirerek, koalisyon hedefiyle seçimlere giren CHP, MHP ve HDP’yi üçü bir aradaki kahvelere benzetti. AK Parti'ye karşı birleşen muhalefet partilerin üçünün de bir AK Parti etmediğini kaydeden Nebati, şöyle devam etti:

“CHP yüzde '25 alırsam Allah'a şükür' diyor, öbürü diyor ki 'yüzde 15'i aşarsam ne ala', öteki 'barajı aşar mıyım, aşmaz mıyım' derdinde. Toplasan üçü bir AK Parti yapmaz, üçü bir arada karıştır baba, karıştır, karıştır Allah karıştır, kahve olsa üçünün bir arada tadına doyum olmaz da. Şimdi bu üçü bir arada koalisyona gelecekler, dolar olacak 4 TL. Aynen bunların vaat yarıştırması gibi. Sonra bu ülkenin kasalarını boşaltacaklar. Kusura bakma, senden ülkeyi devraldığımızda İMF’ye borç vardı, şimdi borcumuz yok. Sizden ülkeyi devraldığımızda insanlar hastaneden cenazelerini bile alamıyorlardı. Ey kadınlar hatırlayın.”

 

AHMET KAYA VE ŞİVAN PERWER HATIRLATMASI

Hürriyet Gazetesi’nin logosunda ‘Türkiye Türklerindir’ yazdığını belirten Nebati, HDP’nin Hürriyet Gazetesi ve bağlı olduğu Doğan Grubu’na ait gazete ve televizyon ekranlarında boy boy yer almasını eleştirdi. Bazı gazetelerin manşetlerinde Kürt sanatçılar Ahmet Kaya ve Şivan Perwer’e hakaret ettiğini söyleyen Nebati, “Biz, 'Türkiye 78 milyonu oluşturan Türk’ün, Arapın, Lazın, Çerkezin, Kürdün, Diyarbakırlının, Rizelinin, Antalyalıların ülkesidir’ diyoruz. Onlar şimdi kendilerine yeni bir ortak bulmuşlar. Tüm gün manşetlerinde HDP, Demirtaş. Ne zamandan beri Kürtlerle ulusalcılar bir oluyor. Yıllarca sizi köylerinizden atanlar, köylerini bırakan, evlerini terk eden Kürt kardeşlerim, sizi oradan atan CHP zihniyeti değil miydi? Şimdi nasıl oluyor da HDP ile CHP kol kola giriyor? Yazık değil mi? Yağız delikanlı ölünce, iyi öldü, iyi Kürt, ölü Kürt demedi mi bu gazeteler? Ahmet Kaya’ya ‘vay şerefsiz’ demedi mi bu gazeteler? Şivan’a senin ne işin var bu ülkede demedi mi bu gazeteler? Kürtlere ‘bu ülkede yoksunuz’ demedi mi bu gazeteler? Kürtleri görmezlikten gelmediler mi? Şimdi soruyorum Kürt kardeşlerime, şimdi nasıl olur da siz kol kola grip, o zalim, ulusalcı, Doğan medya grubu ve CHP ile yan yana yürüyorsun? Yürürsen ne olur biliyor musunuz? Aynen onların kıblesi şaştığı gibi, senin de kıblen şaşar. Biz deriz ki kıblemiz Mekke. Sen, ‘bizim kıblemiz Taksim’ dersin” dedi.

 

ERBAKAN USULÜ CEVAP

Alandakilerin “Vur vur inlesin, Pensilvanya dinlesin” sloganlarıyla destek verdiği Nebati, muhalefetin 7 Haziran’da iktidara geleceği yönündeki iddialara ise 54. Hükümet Başbakanı ve Saadet Partisi eski Genel Başkanı Necmeddin Erbakan’ın üslubuyla cevap verdi. Nebati, “Efendim 7 Haziran’da iktidara gelecekmişler. Hadi oradan. Hadi oradan. Sen nereye iktidara geliyorsun. Bu milletin aklı başında. Sen yıllarca bu millete göbeğini kaşıyan, kasketli, köylü diye dalga geçeceksin, şimdi geleceksin bu milletten oy isteyeceksin ha, yemezler, yemezler" diye konuştu.

 

“BURADAN OY ÇIKMAZSA HIMM”

Muhalefetin şaibe söylemleriyle hile peşinde olduğunu iddia eden Nebati, seçmenin özgür iradesiyle oy kullanabilmesi için tehdit ve baskı yapılmaması konusunda çağrıda bulundu. Çıkacak her türlü seçim sonucunun olgun iradeyle karşılanması gerektiğini de ifade eden Nebati, şöyle devam etti:

“Şimdi yepyeni bir kumpas var. ‘Efendim seçim günü AK Parti şaibe karıştıracak. Bir işler çevirecek’ deniliyor. Bu işi biz yapmayız. Onlar hazırlık yapıyor. Sandıklarınıza sahip çıkın. Ey HDP, ey MHP, ey CHP, ey bağımsız adaylar, şüpheniz mi var. Gelin hep beraber sandıklara sahip çıkalım. Biz, ‘sandıktan kim çıkarsa başımızın üstünde’ diyoruz. Siz bunu diyebiliyor musun? ‘Sandıkta seçmen özgür iradesini kullanacak’ diyemez. Ancak şunu yapar, ‘eğer oy vermezsen, burada oy çıkmazsa, hımm. Değil mi? Ama korkmayın, devlet sandığa sahip. Ak Parti ve teşkilatları sandığa sahip. Bizim geçmişimizde, şaibe, yalan, dolan, yağma, talan, yakma, yıkma yok. Bizim geçmişimiz de hizmet var. Millete güven, Allah’a iman var.”

Bakan Çelik, partililerle vedalaştıktan sonra kentten ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2015, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195