Title of a News Article

Çelik;Kalkınmayı hedefleyen Urfa var

 Çelik;Kalkınmayı hedefleyen Urfa var
banner206

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti’nin 99. Genişletilmiş İl Başkanları ve Belediye Başkanları toplantısının yapılacağı GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Konferans Salonu’nda incelemelerde bulundu. Bakan Çelik, Urfastar’a yaptığı açıklamada, artık kalkınmayı hedefleyen bir Şanlıurfa’nın olduğunu söyledi.

AK Parti’nin 99. Genişletilmiş İl Başkanları ve Belediye Başkanları toplantısı için Şanlıurfa’da bulunan Bakan Faruk Çelik, Bakan Yardımcısı Halil Etyemez ile birlikte yarın yapılacak önemli toplantı öncesinde GAPTAEM Konferans Salonu’nda incelemelerde bulundu. Türkiye’nin dört bir yanından gelen AK Partili gençlerle de görüşen Bakan Çelik, toplantı ile ilgili Urfastar’a açıklamada bulundu.

İl başkanları ve belediye başkanları, meclis üyeleri, kadın kolları, gençlik kolları, 81 ilden katılımın olacağı ve her ay Ankara’da düzenlenen toplantının ilkini Şanlıurfa’da yapacaklarını belirten Bakan Çelik, “Bu partimizin, genel başkanımızın Şanlıurfa’ya verdiği bir değerin göstergesidir. Daha önce de Cumhurbaşkanımız gerek beni Şanlıurfa’ya gönderirken gerekse Urfa meselesi Bakanlar Kurulunda gündeme gelirken söyledikleri halen kulaklarımda yansıyor. Cumhurbaşkanımızın Urfa’ya karşı çok ciddi hassasiyeti var Bölgede uzun yıllardır yaşanan sorunlardan dolayı Urfalının ve Urfa’da yaşayanların duruşları bu kanaate çok ciddi bir şekilde etki etmektedir. Genel seçimlerde, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, yerel seçimlerde elde edilen yüzde 60’ın üzerindeki başarıda Şanlıurfalıların hizmet anlamında her şeyi hak ettiğini gösterdiler” dedi.

“Biz seçimden dolayı, oydan dolayı ülkenin dört bir tarafına hizmetleri götürmüyoruz, milletimiz hak ettiği için götürüyoruz” diyen Çelik, açıklamasında şunları kaydetti;

“Ama Şanlıurfalılar bu kadar yıldır yaşanan sorunlara rağmen sağduyulu görüş ve davranışlarından dolayı hizmeti çok daha fazla hak ediyorlar. Bu çerçevede birçok hizmeti Şanlıurfa aldı. Dünün Şanlıurfa’sı yok artık, bugün hakikaten kendi yolunu belirlemiş, nereye gittiğini bilen, kalkınmayı hedefleyen bir Şanlıurfa şuan itibariyle söz konusu. Yarınki toplantı ise bu güzel gidişata ciddi bir ivme, ciddi bir katkı sağlayacak olan bir toplantı. Partimizin tüm yetkililerinin yanında bakanlarımız ve başbakanımızın burada olması var olan sorunların birinci elden takibi açısından, birinci ele ulaşılması açısından önemli bir fırsat oluşturuyor. İnşallah yarın sivil toplum kuruluşu örgütleriyle bir araya gelerek Şanlıurfa’nın var olan sorunlarını bir kez daha Sayın Başbakanımıza, ilgili bakan arkadaşlarımıza aktaracağız ve böylece Şanlıurfa’nın geleceğe daha emin adımlarla yürümesi konusunda yarınki toplantı yol açıcı olacak.

Çelik, Kobani protestolarında Türkiye’nin dört bir yanında çıkan olaylara da değinerek, “Urfa bir huzur şehri. Sanki bazı illerde yaşanan huzursuzluklar Urfa’da da yaşanıyormuş gibi bir algı oluşturuldu ve turizme bir darbe oldu. Ama Urfa’da yaşanan 7 Eylül olaylarında eseri olmadığını 2 Milyon Urfalı çok rahat biliyor. Dolayısıyla bunun da dile getirilmesi açısından bu toplantı son derece önem arz ediyor. Urfa dün de huzur şehriydi, bugün de huzur şehri, gelecekte de inşallah kendi geçmişine, mazisine yaraşır bir şekilde huzur kenti olmaya ve çevresine huzur dağıtmaya devam edecektir” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2014, 18:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195