Title of a News Article

Cevheri: 1 Kasım dönüm noktasıdır

.

Cevheri: 1 Kasım dönüm noktasıdır
banner206

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Mehmet Ali Cevheri, 1 Kasım seçimleri için seçmenlere seslendi. Huzur ve istikrar için AK Parti’ye sahip çıkılması çağrısında bulunan Cevheri, “Vatandaşlarımız bu seçimde kendi huzurumuz adına eğer partilimiz değilse bile bize emanet oy versinler, iktidara gelelim. Sandıktan güçlü bir şekilde çıkarsak öncelikle siyasal iktidarı sağlayıp, ekonomi istikrarı sağlayıp, Türkiye’de kardeşlik ortamını sağlamak istiyoruz” dedi.

Bu haftaki röportajımızın konuğu AK Parti Şanlıurfa 5. Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Ali Cevheri oldu.

Siyasetle yakından ilgilenen ve hemen hemen her dönem TBMM’ye Şanlıurfa’dan milletvekili gönderen Şeyhanlı Aşireti Mensubu olan Mehmet Ali Cevheri ile 1 Kasım seçimleri üzerine bir sohbet gerçekleştirdik. Akademisyen kimliğiyle tanınan Cevheri, Şanlıurfa’da geçen seçimde esen rüzgârın tersine döndüğünü kaydetti. 7 Haziran’da halkın beklentisi doğrultusunda bir liste oluşmadığından dolayı AK Parti’nin Şanlıurfa’da oy kaybettiğini vurgulayan Cevheri, bu seçimde kaybedilen oyların geri döneceğine inandığını söyledi.

Şanlıurfalı seçmenlere de seslenen Cevheri,Ben Şanlıurfalı hemşerilerime özellikle şu mesajı vermek istiyorum: Huzurunuz, istikrarınız, ekmeğiniz için bu süreçte AK Parti’ye sahip çıkalım. Farklı düşünenler olabilir ben buna da saygı duyuyorum. Ama bu seçimde kendi huzurumuz adına eğer partilimiz değilse bize emanet oy versinler, iktidara gelelim. Çünkü biz onlar için gelmek istiyoruz. Öncelikle siyasal iktidarı sağlayıp, ekonomi istikrarı sağlayıp, Türkiye’de kardeşlik ortamını sağlamak istiyoruz. Bizi Ankara’ya güçlü bir şekilde gönderirlerse bizde onlara en güzel şekilde hizmet ederiz. Ben Şanlıurfalı hemşerilerime bize gösterdikleri ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Mehmet Ali Cevheri Kimdir?

1980 yılında Şanlıurfa Lisesinden mezun oldu.

1985'te Uludağ Üniversitesi Maliye Bölümü'nü bitirdi. Yüksek Lisansını da haran Üniversitesinde yaptı.

1987-1994 yılları arasında Doğru Yol Partisi Şanlıurfa Merkez İlçe 2. Başkanlığı yaptı.

1994-1996 yılında Harran Üniversitesi Hilvan Meslek Yüksek Okulu Kurucu Müdürlüğü, Harran Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1997 yılında Kahta Meslek Yüksek Okulu Kurucu Müdürlüğü'ne atandı ve 10 yıl boyunca bu göreve devam etti.

Harran Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nda Öğretim Görevlisi ve Muhasebe Bölüm Başkanlığını yürütüyordu.

İşte Mehmet Ali Cevheri ile gerçekleştirdiğimiz o röportaj;

Hayatımız hep insanlara hizmetle geçti. Üniversiteye geçtikten sonra öğrenci yetiştirmeye çalıştık. Allah’a çok şükür nereye gidersek gidelim öğrencilerimiz karşımıza çıkıyor, yolda boynumuza sarılıyorlar. Şunu söylüyorum: İyi bu toprağa hizmet etmişiz, iyi ki bu insanları yetiştirmişiz, iyi ki vatana, millete faydalı, toprağını seven, ülkesini seven, bayrağını seven insanlar yetiştirmişiz. Cenabı hak nasip etti şimdi de AK Parti’den milletvekili adayıyım. AK Parti’deki sürecimiz 2004 yılında Sabahattin Cevheri’nin (Şanlıurfa eski Milletvekili) AK Parti’ye geçişiyle başladı. Amcamız oğlu vekil olduğu için bizde işin mutfağında bulunduk, kendisi 2011 yılında müracaat etmediği için ben o dönem milletvekilliğine müracaat ettim. Listeye girmememize rağmen biz partimize sadakatımızı sürdürdük. 2014 Yılında partimiz bizi il başkan adayı gösterdi, nasip değilmiş. 7 Haziran seçimlerinde yine aday oldum, yine kısmet olmadı ama 1 Kasım seçimleri için aday gösterildim. Allah nasip ederse yeni dönemde milletvekili olacağım.

 

Cevheri ismi Şanlıurfa’da bir ekol, Eski Bakan Necmettin Cevheri Şanlıurfa ve Türkiye’nin yakından tanıdığı bir siyasetçidir. Aynı zamanda Sabahattin Cevheri de eski bir milletvekili. Siz aslında Necmettin Cevheri ve Sabahattin Cevheri’den sonra 3. bir Cevheri ismini taşıyorsunuz. Bu soy isim ağır değil mi, Cevheri soyadında siyaset yapmak nasıl bir duygu?

Sorumluluğumuz çok yüksek oluyor. Sayın Bakanımız o dönemde parti içinde çok güçlü bir insandı. DYP’nin kurucusuydu ama Allah’a çok şükür bize çok büyük bir miras bıraktı. Nereye gidersek, Urfa’nın hangi ilçesine gidersek karşımıza ailemizin dostları çıkıyor. Akabinde Sabahattin Cevheri’nin bağımsız girmesi ve onların bizlere gösterdi sevgiden, muhabbetten kaynaklanıyor. Ailemiz Urfa’da temiz siyaset yaptı, bütün nimetini memleketi için harcadı. Memleketin çıkarlarını kendi çıkarlarının önünde tuttular. İsmin getirdiğimiz olduğu çok ciddi bir ağırlık var. Bu sorumluluğu taşıyabilmek, o ismi lekelememek bizim için ciddi bir sorundur. Allah’ın izniyle inşallah onların bıraktığı yolda bayrağı devir alarak, bu hizmeti sürdürmeye çalışacağız. İnşallah Allah’ın yardımıyla, dostalarımızın destekleriyle, partililerimizin destekleriyle bu ülkeye katkı sağlarız.

 


7 Haziran’da da milletvekili adayı oldunuz fakat aday gösterilmediniz, kısmet 1 Kasım’a nasip oldu. Siz aynı zamanda Şanlıurfa’da geniş bir kitleye sahip olan Şeyhanlı Aşireti mensubusunuz. 1 Kasım seçimleri projeden ziyade, hizmetlerden ziyade huzur ve barış söz konusu. Şanlıurfa, 1000 yıllık bir kardeşlik şehridir; Türk’üyle, Arap’ıyla birlikte yaşanılan bir şehir. 7 Haziran’dan sonra ne oldu, bu hava neden bozuldu?

Şimdi iktidarda olursanız ister istemez iktidarlığın getirmiş olduğu bir takım yıpranmışlıklar vardır. Muhalefet kendi yaptığı hizmetlerden dolayı değil de iktidarın eksik bıraktığı hizmetlerden dolayı bir avantaja sahip. Bunu da kabul etmek gerekiyor ki; Urfa aslında yapıda çok milliyetçi, kendi insanını seven bir yapısı var. Mesele Sayın Faruk Çelik, daha önce Urfa’ya geldiğinde Urfalılar sahip çıktı. 7 Haziran’da Faruk Çelik aday olmadı, herkes onu aradı. Neden? Çünkü Çelik Urfa’ya hizmet etmişti. Bu süreçte başka bir kardeşimizin de gelmesi, onun da uzun yıllar dışarıda olmuş olması belediye hizmetleri noktasında, belediyecilik açısından bir değerli dostumuzun gelmiş olması ister istemez Urfa’da bir reaksiyon meydana getirmiş oldu. 7 Haziran’da halkın beklentisi doğrultusunda bir liste olmayınca bu tepki gördü. Bu dönemde de biz parti için çok çalıştık, bunun farkına vardık. Türkiye’de ve Urfa’da çok farklı bir rüzgar esiyordu.  Vatandaşlarımız şunu da düşünüyordu: Bir barış süreci olsun, kan akmasın, bu huzur ortamı devam etsin, bundan dolayı barajı geçsinler. Dağda silahla mücadeleden öte ovada siyaset yapsınlar diyordu ama karşı taraf bu süreci suiistimal etti. Bugün hepsi ciddi bir manada yığınak yapmışlar, gayeleri aslında barış sürecinin devam etmesi değilmiş. Gayeleri belli bir sempati oluşturduktan sonra bir korku imparatorluğu oluşturarak, bölgeyi hâkimiyetleri altına almakmış. 7 Haziran’da bu rüzgâr olumsuz bir hava yaratmıştı. Urfa’dan AK Parti 7, HDP 5 vekil çıkarmıştı ancak bu hava bile Urfa için olumsuzdur. Belki 7 Haziran’da böyle bir sonucun olması 1 Kasım’ı doğurdu. Şuanda hem kırsalda hem şehri geziyorum; Havanın ciddi bir anlamda döndüğünü görüyorum. Bugün gezdiğim esnaflar içerisinde bir kişi bile ‘Sizin bu olumsuz durumunuz vardır’ dememiştir. Esnafımız siftah yapamadığından şikâyetçi. Bu olumsuz hava iç ve dış turizmi ciddi bir anlamda etkiledi, rezervasyonlar iptal edildi. Şimdi Balıklıgöl’de yabancı bir turist bile göremiyoruz. Vatandaşımız, hükümetin kurulmasını ve istikrarın yeniden sağlanmasını istiyor. Bunu sağlamamız gerekiyor.

 

İlçeleri ve kırsalı gezerken eskiden vatandaş yol, su, elektrik isterdi, şimdiki talepler neler oluyor?

Büyükşehir olmamızdan dolayı istekler bitmiyor. Vatandaşların birinci gündemi huzurdur, barış ve huzur isteniyor. Vatandaş artık bilinçleniyor. Geçen seçimde tepki olsun diye başka partiye oy veren vatandaşlar, bu seçimde AK Parti’ye destek vereceklerini belirtiyorlar.

 

Seçime çok az bir süre var. Sayın Başbakanın katıldığı bir miting oldu. Bu mitingi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sosyal medyada spekülatif haberler yayınlanmasına rağmen vatandaşlarımız Topçu Meydanı’ndaki mitingi hınca hınç doldurdu. Başbakanımızın konuşması 3 saati aşmasına rağmen kimse alanı terk etti. Urfalılar, Başbakanımıza yoğun ilgi gösterdiler. Bu Urfa’nın sağduyusunun tekrardan şahlandığını gösteriyor. İnanıyorum bu ciddi bir şekilde sandığa da yansıyacaktır. Artık sorunun neden kaynaklandığını vatandaşlarımız görüyor. Bizim ciddi manada gençlerimize ve kadınlara yönelik projeler yapmamız lazım. Bizim geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlik yetiştirmeliyiz. Ben eğitimciyim; öğrencilerime hep şunu söylüyordum; Siz davanızda kalemle mücadele edin, hizmetle devam edin, silahla değil. Bir insanı ideolojisi uğruna öldüren bir sisteme ben hiç inanmıyorum. Eğer bir hizmet bana hizmet edecekse beni yaşatması lazım.

 

Seçmenlere son mesajınız ne olacak?

Ben Şanlıurfalı hemşerilerime özellikle şu mesajı vermek istiyorum: Huzurunuz, istikrarınız, ekmeğiniz için bu süreçte AK Parti’ye sahip çıkalım. Farklı düşünenler olabilir ben buna da saygı duyuyorum. Ama bu seçimde kendi huzurumuz adına eğer partilimiz değilse bize emanet oy versinler, iktidara gelelim. Çünkü biz onlar için gelmek istiyoruz. Öncelikle siyasal iktidarı sağlayıp, ekonomi istikrarı sağlayıp, Türkiye’de kardeşlik ortamını sağlamak istiyoruz. Bizi Ankara’ya güçlü bir şekilde gönderirlerse bizde onlara en güzel şekilde hizmet ederiz. Ben Şanlıurfalı hemşerilerime bize gösterdikleri ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum.

 

Zamanınızı ayırdığınızdan dolayı sizlere teşekkür ederiz.

Ben de sizlere teşekkür ediyorum. 

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2015, 11:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195