Title of a News Article

Ceylanpınar Belediyesi'den Antep Deresi Temizlik Çalışması

Ceylanpınar Belediyesi ilçenin ortasından geçen Antep Deresin’de temizlik çalışmaları başlattı. Temizlik ekibi ve iş makineleriyle yapılan çalışmalarda 6 kilometre uzunluğunda ki dere boydan boya temizlenerek ilaçlanıyor.

Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte, tüm bölgenin en sıcak yazını yaşayan Ceylanpınar ilçesinde, belediye,  ilçenin girişinden başlayıp Suriye sınırına kadar devam eden 5 kilometrelik Antep deresinde temizlik çalışmalarına başladı.

Antep deresi,  İlçede 2006 yılında meydana gelen sel felaketinde taşması sonucu geçtiği tüm mahallelerde büyük hasarlara neden olmuştu.

Havaların birden bire ısınması üzerine Antep Deresi’nde başlatılan çalışmalarda büyük kepçeler tarafından dere yatağına indirilen küçük kepçelerle temizlik çalışmaları başlatıldı. Küçük kepçeler yardımıyla toplanan çöp ve çamur yığınları büyük kepçeler tarafından kamyonlara doldurularak çöp alanlarına taşınıyor. Temizlenen dere yatağının ardından ilaçlama ekipleri tarafından kireçlenerek mikrop ve haşereye karşı ilaçlanıyor. Antep deresinde sürdürülen temizlik çalışmasında toplam 20 kamyon çöp yığını çıkartılarak temiz hale getirildi.

Ceylanpınar Antep deresinde çalışmaları takip eden Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Daşkıran, Sağlık işleri müdürü Servet Ekin, Temizlik işleri müdürü Suna Kahraman, Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, çalışmaları yakından takip ederek belediye çalışanlarına kolaylık dileklerinde bulundu. Çevre vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılaşan Başkan Atilla, özverili çalışmalarından dolayı halkın taktirini topladı.

2014 yılından bugüne kadar 3. kez temizliğini yaptığını dile getiren Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, ‘’Bu kanal daha önce 10 yıldır el atılmamıştı temizlenmiyordu Ceylanpınar’ın kara lekesi ve utanç tablosuydu. Burada sinek, sivri sinekten tutun yılanına kadar her türlü pisliği burada barındırıyordu. Biz 2014 yılından bugüne kadar 3. defadır temizliğini yapıyoruz. 10 yılda bir defa bile temizlenmediği halde biz 11 aylık süreçte 3 defadır kanalı temizliyoruz. Buradaki kanal boyunda yaşayan hemşerilerimizin daha hassas davranmalarını rica ediyorum. Neticede bu hem onları ilgilendiriyor hem de memleketi ilgilendiriyor. Bu kanalın temiz kalması demek hastalığın olmaması demek sineğin sivri sineğin pisliğin olmaması anlamına gelir.  Onun için rica ediyorum vatandaşlarımdan bakın burada temizlik işleri müdürümüz var diyor ki, buzdolabı çıkıyor, çamaşır makinesi çıkıyor sanki beyaz eşya dükkanı, kamyon lastiği çıkıyor traktör lastiği çıkıyor çöpü çıkıyor vatandaşlarımız lütfen bu konuda daha hassas olsunlar çünkü hastalık yayıyor. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma kardeşlerime belediyenin tüm personeline ben teşekkür ediyorum sağ olsunlar Varolsunlar bu öz veri çalışmalarından dolayı’’dedi.

Bölge sakinleri çalışmada başta Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla’ya ve emeği geçen Ceylanpınar Belediye personeline teşekkürlerini ifade ettiler.

 

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2015, 17:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195