Title of a News Article

Ceylanpınar Belediyesinden Bir İlk

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinliği çerçevesinde Ceylanpınar Belediye Başkanlığının organize ettiği kutlu doğum etkinliği ile birlikte binlerce kişinin katılımıyla konser verildi.

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, bir ilke daha imza atarak Ceylanpınar Belediyesi tarafından düzenlenen Hz. Muhammed’in 1444’üncü doğum yılı münasebetiyle Kutlu Doğum programı altında konser verildi.  Konser alanına gelen vatandaşlara Hz. Muhammed ve Ahlak adlı 3 bin kitabı dağıtıldı. Daha sonra konser alanına gelen vatandaşlar semazen gösterisi, yanı sıra bir birinden güzel ilahi ezgileri, şiir dinletisi, ve kuranı kerim tilaveti ile gönüller coştu. Konsere gelen vatandaşlar Başkan Atilla'nın böyle bir etkinliğe imza atığı için, teşekkür ettiler.

Ceylan İlk Öğretim Okulunda düzenlenen konserde sahne alan Yeşil Kubbe İlahi Grubu, Nusret Dağ, Grup Genç, Harun Beyaz’ın seslendirdikleri şiir, ilahi ve ezgilerle Ceylanpınarlıları coşturdu.

Kutlu Doğum konser etkinliğinde konuşan Belediye Başkanı Menderes Atilla, ‘’Bu mübarek günlerin hatırına barış sürecinin de inşallah güzel bir şekilde sonuçlanmasını, kardeşin kardeşi öldürmesini son bulmasını hepimiz Allahtan niyaz edelim. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın inşallah birlik ve beraberliğimizi kardeşliğimizi daim etsin. Artık ülkemizde kardeş kardeşi öldürmesin barut, mermi, yerine kalemler bilgisayarlar konuşsun diye yüce rabbimden niyaz ediyorum. Kıymetli hemşerilerim Ceylanpınar’ımızın her yıl artan heyecanla bağrına bastığı Kutlu Doğum haftası kardeşlik kültürümüzü inşallah daha da derinleştirecektir. Bir birimize daha çok bağlanacağız daha çok seveceğiz, yolumuzu aydınlatan yüreklerimizi aşkla merhametle dolduran sevgili peygamberimizin hatırasına emanetine sahip çıkalım’’dedi.

Düzenlenen konserde vatandaşlara hitap eden Ceylanpınar Kaymakamı Ahmet Karatepe, ‘’İnşallah bu değerli hazır unda peygamber efendimizin sancağı altında buluşmayı nasip etsin. Hepimizin onun sancağı altında gölgelenmeyi nasip etsin. Dünya üzerinde üstlenmiş olduğumuz rollerin tek bir anahtarı vardır, kuranı kerimin ayetleri peygamber efendimizin hadis ve sünnetleridir. Bu yoldan çıkmadığımız zaman biz bu anahtarı şifreyi çözmüş oluruz. Allah hiç birimizi o yoldan şaşırtmasın’’dedi.

Kutlu doğum etkinliğine Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, Ceylanpınar Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Güntekin, Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Daşkıran, Ceylanpınar Kaymakamı Ahmet Karatepe, Jandarma Yüzbaşı Ahmet Uzun, ilçedeki kurum ve daire amirleri ile birlikte binlerce vatandaş konsere katıldı.

Ceylanpınar Belediyesinin hazırladığı konserin son bulmasının ardından Belediye Başkanlığı tarafından Sanatçılara plaket taktım edilerek hatıra fotoğrafı çektirildi.

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2015, 15:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195