Title of a News Article

Ceylanpınar Belediyesi'nden Kobani’ye Yardım Eli

Ceylanpınar Belediyesi Suriye’de yaşanan insanlık dramı karşısında sessiz kalmayarak yardım kampanyası düzenleyip, Suruç’a yerleşen mültecilere yardım elini uzattı.

Hazırlanan yardım konvoyunda açıklamalarda bulunan Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla’’Ceylanpınar Belediyesi olarak, Ceylanpınar halkı olarak, Şanlıurfa Belediyesi olarak, Şanlıurfa halkı olarak, Türkiye Cumhuriyeti ve devleti olarak, hepimiz onların yanındayız tüm mazlumların yanındayız. Suriye’den gelen dün Arabınında, Türkmenlinin’de yanında olduk, bugünde Kürt’dününde yanında olacağız. Bundan 2 yıl önce gelenlerin yarısı kürt’ü yarısı araptı, ne ben nede buradaki kürt kardeşim ayırım yaptı bu mülteci araptır bu mülteci kürtür diye ayırım yapmadı. Biz Ceylanpınarlı olarak bizde ayrımcılık yok, dışarıdan gelen misafirlerimize elimizden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyoruz, elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Kobanideki kardeşlerimize de aynı hassasiyeti, Türkiye halkı olarak hepimiz gösteriyoruz. Göç dalgasında orda ilk bulunanda yine Ak Parti hükümetidir, Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkanıdır, Ak Partinin Belediyeleridir. Şuan Ak Parti Belediyeleri Kobani’de Suruç’ta seferberlik başlatmış durumdalar, imkanlar dahilinde her türlü yardımı yapıyorlar’’dedi.

Ceylanpınar Belediyesinin yardım konvoyu sabahın ilk ışıklarında yola çıkarak Suruç’a yöneldi.

Ceylanpınar Belediyesi Suriye’de IŞİD’in katliamından kaçıp Suruç’a yerleşen mültecilere 1 kamyon su, 1 kamyon battaniye, 1 kamyon ise çocuk bezi ve gıda maddesi ile yardım elini uzattı.  Şanlıurfa’ya yerleşen Suriyeli misafirler için yardım seferberliği başlatan Ceylanpınar Belediyesi, Ceylanpınar’dan yola çıkarak yardımları Suriyeli misafirlere ulaştırdı. IŞİD’in saldırılarından kaçarak Şanlıurfa’ya yerleşen Suriyeli misafirlerin barındığı Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar köyünde bulunan Süleyman Şah Dostluk Parkı'na yardımlar dağıtıldı.

Şanlıurfa Milletvekili Dç. Dr. Abdülkerim Gök, Ak Parti Ceylanpınar ilçe Başkanı Ahmet Güntekin, Ceylanpınar il Meclis üyeleri Mehmet Bayol, Yusuf Özkul ile birlikte konvoy halinde Suruç’a geçiş yaptı. 

Ceylanpınar Belediyesinin Suriyeli misafirlere gönderilen yardım konvoyunu Suruç girişinde Kaymakam Abdullah Çiftçi, Ak Parti Suruç ilçe Başkanı Mehmet Yavuz, karşıladı. Suruç’a varan Yardım konvoyuna eşlik edilerek Afad ve kızılay’ın nezaretinde koordinasyon merkezine teslim edildi.

Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök’’Ev sahipliğini bize yapan Suruç kaymakamımız ilçe başkanımız, arkadaşlarımız, gönüldaşlarımız, insanlık adına iyilik adına bende bir adım atabilir miyim atarmıyım diyip meydanda bulunan her kesle beraberiz. Bugünkü bu programımızın ana faktörü de Ceylanpınar Belediye Başkanımız, ilçe Başkanımız ve Ceylanpınar halkının himmetleri ve yardımlarını alana ulaştırdık. Bütün bu yardımları yapan, hayır dualarını eksiltmeyen gönlü bizimle beraber olan ve bu yardımı yapan Ceylanpınar belediye başkanımıza, ilçe başkanımıza, Ceylanpınar halkına yürekten teşekkür ediyorum. İnsanlık adına işi siyasallaştırmadan bende buradaki dili, dini, rengi, ırkı, teni ayrı tepmeksizin burada bulunmak istiyorum siyasallaştırmadan hangi yapıdan olursa olsun. kimden olursa olsun burada bulunmuşsa buranın bir evladı olarak Şanlıurfa milletvekili olarak bende onlara yürekten teşekkür ediyorum. Biz alandayız gecemizi gündüzümüze katmışız, bir zulümle karşı karşıya kalanların yanında, zulmü yapanların da karşısında devam ettik devam edeceğiz’’dedi.

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi ise ‘’öncelikle sayın vekilimize ve Ceylanpınar belediyesine, belediye temsilcilerine, ilçe başkanımıza, belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten birlik beraberlik adına, ihtiyaç duyduğumuz ve gelen misafirleri ağırlamamız adına ihtiyaç duyduğumuz bütün yardımların temini konusunda Ceylanpınar belediyemiz gibi büyükşehir belediyemiz ilçe belediyeleri ve sivil toplum kuruluşları, devletimizin ilgili kurumları ciddi bir gayret içindeler. Bugün burada Ceylanpınar belediyesinin getirdiği yardım  önemli çünkü biliyorsunuz kobani’den gelen misafirlerimiz 160 bini geçti. Ceylanpınar aslında daha önce göç dalgasıyla karşılaşan ve orda önemli miktarda Suriye vatandaşını misafir eden bir yerimiz. Bu kadar meşgale içerisinde Suruç’u ve kobaniyi unutmayıp yardım toplayıp buraya göndermeleri çok değerli ve anlamlı. Bu açıdan sayın vekilimize ve belediye başkanımıza ve bütün belediye yetkililerine ve Ceylanpınar halkına teşekkür etmek istiyorum. Bir hafta içerisinde 160 bine yakın insanı Suruç sınırları içerisinde ülkemize kabul ettik. Büyük bir olay ilçem nüfusunun 2.5 katını bir hafta içerisinde aldık ve milletimizin halkımızın civanmertliği ile   misafir perverliği ile ve devletimizin ilgili kurum ve kuruluşları ve stk’ların belediyelerin işbirliği ile bu kitle önemli oranda mağduriyeti giderilmiş vaziyette’’dedi.

Ak Parti Ceylanpınar ilçe Başkanı Ahmet Güntekin’’Başta sayın kaymakamım, milletvekilim Abdülkerim Gök’e, bütün milletvekillerime, Şanlıurfa belediyesine, bütün Şanlıurfa belediye başkanlarına, bütün Türkiye belediye başkanlarına, hükümetimize, devletimize teşekkür ederim Allah razı olsun. Biliyorsunuz ilk günden itibaren bütün urfamız, heyecanla el ele birlik beraberlik içerisinde Ceylanpınar bu sorunları biliyor, daha önce Ceylanpınar bu tür sorunları yaşadı. Ceylanpınarın nüfusu 75 bin ken bir anda 150 bin oldu. Suruç’ta olduğu gibi biz bu sorunları biliyoruz ilk günden beri bizim Ceylanpınar halkımız belediye başkanım, milletvekilim, bütün arkadaşlarımızla, dostlarımızla el ele verdik. Bu ilk günden ve sonuna kadar gelen arkadaşlarımız ve kardeşlerimizle hizmette yardımda devam edeceğiz ve bütün iş adamlarını davet ediyoruz, iş adamlarından yardım istiyoruz. Kimler ne getirirse Allah razı olsun, bu insanlara yardımcı olacağız duyguluyuz Allah hepimize yardım etsin’’dedi.

Açıklamaların ardında Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar köyünde bulunan Süleyman Şah Dostluk Parkı'na bulunan Suriyeli misafirlere ulaşılarak, burada misafirlere Milletvekili Gök, ilçe Başkanı Güntekin, Ceylanpınar il meclis üyeleri Bayol ve Özkul bisküvi, süt,  çocuk bezi, ve çocuklara çeşitli oyuncaklar dağıtı. Yardıma yoğun ilgi gösteren Suriyeli misafir çocuklar zaman zaman izdiham yaşandı.

 

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2014, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195