Title of a News Article

Ceylanpınar'da KOSGEB'in 4. etabı tamamlandı

.

Ceylanpınar'da KOSGEB'in 4. etabı tamamlandı
banner206

 Ceylanpınar Belediyesi ve KOSGEB arasında imzalanan protokol çerçevesinde KOSGEB uygulamalı girişimcilik kursunun dördüncü etabı başladı.

Ceylanpınar Belediyesi ve KOSGEB arasında imzalanan protokol kapsamında geçtiğimiz yıl uygulamalı girişimcilik kurslarına katılan 90 Ceylanpınarlı sertifika aldı. 2016 yılının ilk girişimcilik kursu da geçtiğimiz hafta başladı. Girişimcilik kursunun dördüncü etabına 30 kursiyer katıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Kültür ve Sosyal İşler Müdür Hidayet Dik, yaklaşık 200 kişinin KOSGEB uygulamalı girişimcilik kursu belgesi alabilmek için kendilerine başvurduğunu belirterek ancak her kurs için 30 kursiyer alabildiklerini ifade etti. KOSGEB girişimcilik kurslarının dönemsel olarak devam ettiğini hatırlatan Dik, "Kurslara katılan vatandaşlarımızın sertifika sahibi olması yeni iş alanlarının, yeni istihdam alanlarını açılması açısından çok önemli. Ceylanpınar Belediyesi olarak istihdama önem veriyoruz. Bu kapsamda vatandaşlarımızın KOSGEB kurslarına katılmalarını istiyoruz" dedi.

KOSGEB girişimcilik kursunun halkın istihdamı, kalkınma ve farklı iş alanları açma adına önemli bir çalışma olduğunu belirten kurs eğitmeni Veysel Hasoğlu da, düzenlenen kurslarla girişimci sayısını arttırmaya çalıştıklarını vurguladı. Vatandaşa sertifika vererek onların girişimcilik potansiyellerini arttırdıklarını kaydeden Hasoğlu, bu bağlamda girişimcilik kurslarının dördüncü etabına başladıklarını söyledi.

Sertifika alabilmek için kursa katılan Aziz Avcı, "Daha önce Ceylanpınar'da KOSGEB'le ilgili bir çalışma yoktu.  KOSGEB'in belediyemiz tarafından Ceylanpınar'a getirilmiş olması bizler için çok faydalı olmuştur. Kursun Ceylanpınar'da yapılıyor olması şehir dışına gitme sıkıntısından bizleri kurtarmıştır. Bundan dolayı başta Belediye Başkanımız Menderes Atilla ve emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum." dedi.

Kursiyerlerden Meral Beşkat da, katıldıkları KOSGEB kursundan istifade ettiklerini belirterek bir bayan olarak girişimcilik belgesini almak istediğini söyledi. Bütün bayanların bu kursa katılmaları tavsiyesinde bulunan Beşkat, çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Menderes Atilla'ya teşekkürlerini sundu.

Kursiyer Münevver Akbulut ise, "Bayanlara böyle bir destekte bulunduğu için Belediye Başkanımız Menderes Atilla'ya, Kültür Müdürümüze ve KOSGEB'e teşekkür ederim. Bayanlar için çok güzel bir kurs. Güneydoğu'ya özellikle Ceylanpınar'a önemli bir hizmet" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2016, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195