Title of a News Article

Ceylanpınar da yarım kalan projeler tamamlanıyor

Evren paşa mahallesine kadar uzanan Antep deresinin kalan ek bölümü Ceylanpınar Belediyesi tarafından ihalesi yapılıp çalışmalarına start verildi

Ceylanpınar da yarım kalan projeler tamamlanıyor
banner206
 Evren paşa mahallesine kadar uzanan Antep deresinin kalan ek bölümü Ceylanpınar Belediyesi tarafından ihalesi yapılıp çalışmalarına start verildi.

Ceylanpınar merkezinin içerisinden geçen Antep deresinin devamı olan ve yıllardır terk edilmeye mahkum kalan alan  ilçe Ceylanpınar Belediyesi tarafından yapılmaya başlanıldı.

Proje ile ilgili açıklama yapan Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla ‘’ Evren paşa köyünde bizim Ceylanpınar dili ile Antep deresinin bağlantı dere temel atma törenindeyiz 2700 metre evren paşa köyünden başlayacak Antep deresinin birlik mahallesinde bağlantısı yapılacak aynı o safta taş duvarlarıyla ihalenin bedeli eski rakamla 5 trilyon yüz milyar liralık bir para müteahhit  arkadaşımız ihaleyi almış inşallah 11. ayın 19. da bu yatırımımız bitecektir. Taşkın su için ,geçmişte bir sel felaketi yaşandı bundan dolayı sağ olsun projenin yapımı ve çizimi için milletvekillerimiz hepsi yardımcı oldular. Genel müdürlükten DSİ genel müdürlüğünden özellikle vekilimiz Abdülkerim Gök konunun üzerinde epey eğildi. İhalesini yaptırdı müteahhit ödeneğini çıkardı. 5 trilyon yüz milyarlık Ceylanpınar’a şuan taşkın dere yatırımını yapılıyor. 3 aylık kısa bir sürede bu deremiz kış gelmeden faaliyete geçecek, tüm ilçemize Ceylanpınar’ımıza hayırlı uğurlu olsun. Başbakanımızın dediği gibi durmak yok yola devam diyerek hizmetlerimize devam edeceğiz. Rabbim bizlere kazasız belasız başlamayı nasip etti. Kazasız belasız rabbim bizlere bitirmeyi nasip eder, ilçemize hayırlı uğurlu olsun’’dedi.

Projenin çalışma firması olan Fevzi Sağır ise’’DSİ’den aldığımız ihaleyi Allah’ın izniyle en kısa zamanda Ceylanpınar halkının hizmetine sunmayı arzuluyoruz’’dedi.

28 ekim 2006 yıllında şiddetli yağış sonucu Ceylanpınar sel altında kalmış, alınmayan önlemlerden dolayı sel altında kalan vatandaşların evleri sular altında kalmıştı. İlçe halkı günler haftalarca mağdur edilmiş, yaşanan sel felaketinin bir daha yanşamaması için Belediye başkanı Menderes Atilla’nın projelerinin içerisinde olan yağışlara ve sel felaketine önlem amaçlı proje hayata geçiriliyor.

Evren paşa mahallesinde projenin başlama startını veren Belediye Başkanı Menderes Atilla ve beraberindeki vatandaşlar ile birlikte kurban kesimi yapılıp dualar eşliğinde projenin ilk temeli atıldı. 

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2014, 14:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195